Masjid Agung Tanara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Agung Tanara
Masjid Agung Tanara
Wedharan dhasar
Papané Tanara, kabupatèn Serang, Banten, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Spesifikasi

Masjid Agung Tanara ya iku masjid kang dumunung ana ing Kampung Tanara, kacamatan Tanara, kabupatèn Serang, Banten. Masjid paninggalané Raja Banten Pisnanan, ya iku panjenengané Sultan Maulana Hasanuddin, kang mréntah ing kesultanan Banten taun 1552 hingga 1570.

Sajeroning masarakat lumrahé masjid mau misuwur dadi paninggalané Syekh Nawawi, amarga ana ing lemah kng cerak omah kalairané Syekh Nawawi.Panjenengané Syekh Nawawi kagolong tokokh kang nganut airan sufi uga panjenengan urip ing Tanara winangka tlatah Banten dijajah déning kolonial Walanda, ya iku antarané taun 1813 nganti 1897.Masjid Agung Tanara mau dadi salah sijiné paninggalan Raja Banten kapisanan, ya iku Sultan Maulana Hasanuddin, kang mréntah Kasultanan Banten taun 1552 nganti 1570.

Rujukan[besut | besut sumber]