Masjid Agung Tanara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Masjid Agung Tanara
Informasi umum
PrenahTanara, kabupatèn Serang, Banten, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid

Masjid Agung Tanara yaiku masjid kang dumunung ana ing Kampung Tanara, kacamatan Tanara, kabupatèn Serang, Banten. Masjid paninggalané Raja Banten Pisnanan, yaiku panjenengané Sultan Maulana Hasanuddin, kang mréntah ing kesultanan Banten taun 1552 hingga 1570.

Sajeroning masarakat lumrahé masjid mau misuwur dadi paninggalané Syekh Nawawi, amarga ana ing lemah kng cerak omah kalairané Syekh Nawawi.Panjenengané Syekh Nawawi kagolong tokokh kang nganut airan sufi uga panjenengan urip ing Tanara winangka tlatah Banten dijajah déning kolonial Walanda, yaiku antarané taun 1813 nganti 1897.Masjid Agung Tanara mau dadi salah sijiné paninggalan Raja Banten kapisanan, yaiku Sultan Maulana Hasanuddin, kang mréntah Kasultanan Banten taun 1552 nganti 1570.

Rujukan[besut | besut sumber]