Masjid Nurul Iman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Nurul Iman
Masjid Nurul Iman Padang.jpg

Masjid Nurul Iman

Wedharan dhasar
Papané Kota Padang, Sumatera Barat, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Pandolokan watu kapisan 1958
Taun rampung 1976
Béya pangadegan Rp18,4 miliar
Spesifikasi
Kubah 1
Menara 1

Masjid Nurul Iman ya iku masjid kang ana ing pertélon dalan Imam Bonjol lan dalan Muhammad Thamrin, kutha Padang, Sumatera Kulon, Indonésia. Masjid iki siji masjid gedhé dhéwé ing Kutha Padang.[1]

Masjid Nurul Iman wiwit diadhekake ing taun 1958. Ledakan bom ampir ngeluluhlantakake masjid ing taun 1976.[2] Saking kejadian wau, masjid iki wiwit direnovasi malih ing taun 2004. Kanthi kadukung APBD, ing taun 2007 renovasi Masjid Nurul Iman bisa dirampungake. Nanging akibat lindhu ing Sumatéra taun 2009, Masjid Nurul Iman uga rusak malih.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b http://www.eqclearinghouse.org Masjid Nurul Iman: Padang Earthquake Clearinghouse. Diakses pada 18 Maret 2012.
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng dibom

Delenga Uga[besut | besut sumber]