Masjid Bingkudu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Bingkudu
Masjid Jamik Bingkudu
COLLECTIE TROPENMUSEUM Moskee bij Fort de Kock TMnr 10016668.jpg
Masjid Bingkudu sakiwa-tengené taun 1890–1916
Informasi umum
PrenahJorong Bingkudu, Nagari Canduang Koto Laweh, Kacamatan Canduang, Kabupatèn Agam, Sumatera Barat.
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturMinangkabau tradhisional
Taun rampung1823
Spesifikasi
KubahTidak ada
Menara1
Dhuwuré menara11 mèter

Masjid Bingkudu (kerep dieja utawa ditulis Masjid Bengkudu lan karan uga kanthi Masjid Jamik Bingkudu) ya iku sawijining masjid tuwa dhéwé ing Indonésia kang diadhékake déning kaum Padri ing tengah perang Padri ing Sumatera Barat ing taun 1823.[1][2] Masjid kanthi arsitèktur khas Minangkabau iki kaletak ing Jorong Bingkudu, Nagari Canduang Koto Laweh, Kacamatan Canduang, Kabupatèn Agam, Sumatera Barat. Wiwit diadhekake, yasan masjid iki kabangun saka bahan kayu, wiwit saka lantai, cagak, kanthi témbok masjid.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Gayo, Iwan (1985). Buku Pintar Seri Senior: Masjid Bersejarah di Indonésia. Grasindo. ISBN 979-025-294-3.
  2. Susanto, Budi. Gelap Nasionalitas Postkolonial. Kanisius. ISBN 979-21-1981-7.

Delenga Uga[besut | besut sumber]