Masjid Agung Al-Karomah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Agung Al-Karomah
Masjid Agung Al-Karomah.jpg
Wedharan dhasar
Papané Indonésia Banjar, Indonésia
Kanggo agama Islam
Propinsi Kalimantan Selatan
Dhistrik Martapura
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Jawa, Banjar, Éropah
Taun rampung 1863
Spesifikasi
Menara 1

Masjid Agung Al Karomah[1] ya iku masjid agung kang dumunung ing Kota Martapura, Kabupatèn Banjar, Kalimantan Kidul lan minangka masjid gedhé dhéwé ing Kalimantan Kidul. Masjid iki uga minangka markah lemah saka Kutha Martapura amarga gampang diakses saka sakubenging kutha ing Kalimantan Kidul amarga dumunung ing Jl. Ahmad Yani kang minangka dalan utama (dalan nasional) antar kutha, mligi saka Kaltim (arah lor) nganti Kutha Banjarmasin.

Sajarah[besut | besut sumber]

Minangka pusat Karajan Banjar, Martapura kacathet dadi seksi 12 sultan kang maréntah. Nalika iku Masjid duwé fungsi minangka panggonan ngibadah, dakwah Islamiyah, integrasi umat Islam lan markas utawa bètèng pertahanan para pejuang nalika nentang Walanda. Akibat kabesmèné Kampung Pasayangan lan Masjid Martapura, tuwuh kekarepan yasa Masjid kang luwih gedhé. Taun 1280 Hijriyah utawa 1863 Masehi, pambangunan masjid diwiwiti.[2]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]