Masjid Agung Sang Cipta Rasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Masjid Agung Sang Cipta Rasa
MASJID AGUNG SANG CIPTA RASA.jpg
Masjid Agung Sang Cipta Rasa
Masjid Agung Sang Cipta Rasa kapernah ing Jawa
Masjid Agung Sang Cipta Rasa
Lokasi di Jawa
Informasi umum
PrenahJalan Karaton Kasepuhan 43, Kalurahan Kesepuhan, Kacamatan Lemahwungkuk, Kota Cirebon, Jawa Barat, Indonésia
Koordhinat géografi6°43′32″S 108°34′12″E / 6.725547°S 108.569919°E / -6.725547; 108.569919Koordhinat: 6°43′32″S 108°34′12″E / 6.725547°S 108.569919°E / -6.725547; 108.569919
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
ArsitèkSunan Kalijaga
Jinis arsitèkturMasjid
Taun rampungca. 1480

Masjid Agung Sang Cipta Rasa (dikenal uga kados Masjid Agung Kasepuhan utawa Masjid Agung Cirebon) yaiku siji masjid kang ana ing njero kompleks Karaton Kasepuhan, Cirebon, Jawa Barat, Indonésia.

Arsitektur[besut | besut sumber]

Kekhasan masjid iki antarané yaiku ana ing letak atap kang ora duwé puncak atap kados lazim atap-aétap masjid liyané ing Pulau Jawa.

Masjid iki kapérang dadi lara ruangan, yaiku beranda lan ruangan utama.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]