Masjid Agung Sang Cipta Rasa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa

ġ

Masjid Agung Sang Cipta Rasa
MASJID AGUNG SANG CIPTA RASA.jpg

Masjid Agung Sang Cipta Rasa

Masjid Agung Sang Cipta Rasa is located in Topografi Jawa
{{{alt}}}
Dipitontonaké jroning Topografi Jawa
Wedharan dhasar
Papané Jalan Keraton Kasepuhan 43, Kalurahan Kesepuhan, Kacamatan Lemahwungkuk, Kota Cirebon, Jawa Barat, Indonésia
Kordinaté 6°43′32″Kd 108°34′12″W / 6.725547°Kd 108.569919°W / -6.725547; 108.569919Koordinat: 6°43′32″Kd 108°34′12″W / 6.725547°Kd 108.569919°W / -6.725547; 108.569919
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Arsitèk Sunan Kalijaga
Jinis wangunan Masjid
Taun rampung ca. 1480
Spesifikasi

Masjid Agung Sang Cipta Rasa (dikenal uga kados Masjid Agung Kasepuhan utawa Masjid Agung Cirebon) ya iku sawijining masjid kang ana ing njero kompleks Keraton Kasepuhan, Cirebon, Jawa Barat, Indonésia.

Arsitektur[besut | besut sumber]

Kekhasan masjid iki antarane ya iku ana ing letak atap kang ora duwé puncak atap kados lazim atap-aétap masjid liyane ing Pulau Jawa.

Masjid iki kaperang dadi lara ruangan, ya iku beranda lan ruangan utama.

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]