Masjid Agung Sang Cipta Rasa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Agung Sang Cipta Rasa
MASJID AGUNG SANG CIPTA RASA.jpg
Masjid Agung Sang Cipta Rasa
Masalah Lua ing Modhul:Location_map larik 502: Unable to find the specified location map definition: "Module:Location map/data/Topografi Jawa" does not exist.
Informasi umum
LetakJalan Karaton Kasepuhan 43, Kalurahan Kesepuhan, Kacamatan Lemahwungkuk, Kota Cirebon, Jawa Barat, Indonésia
Koordinat geografi6°43′32″S 108°34′12″E / 6.725547°S 108.569919°E / -6.725547; 108.569919Koordhinat: 6°43′32″S 108°34′12″E / 6.725547°S 108.569919°E / -6.725547; 108.569919
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
ArsitekSunan Kalijaga
Jenis arsitekturMasjid
Tahun selesaica. 1480

Masjid Agung Sang Cipta Rasa (dikenal uga kados Masjid Agung Kasepuhan utawa Masjid Agung Cirebon) ya iku siji masjid kang ana ing njero kompleks Karaton Kasepuhan, Cirebon, Jawa Barat, Indonésia.

Arsitektur[besut | besut sumber]

Kekhasan masjid iki antarané ya iku ana ing letak atap kang ora duwé puncak atap kados lazim atap-aétap masjid liyané ing Pulau Jawa.

Masjid iki kapérang dadi lara ruangan, ya iku beranda lan ruangan utama.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]