Masjid Agung An-Nur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Agung An Nur
M annur Pekanbaru.jpg

Masjid Agung An Nur

Wedharan dhasar
Papané Pekanbaru, Riau, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Arsitèk Ir. Roseno
Jinis wangunan Masjid
Pandolokan watu kapisan 1963
Taun rampung 1968
Spesifikasi

Masjid Agung An Nur ya iku masjid kang ana ing Pekanbaru, Indonésia. Masjid iki diadhekake ing taun 1963 lan rampung ana ing taun 1968. Masjid kang ana ing kutha krajan Provinsi Riau, Pekanbaru mau saprene ngrupaake salah siji masjid paling megah ing Indonésia. Ditinjau saka sisih bangunane, masjid iki kathat merkoleh prabawa saka gaya arsitèktur Melayu, Turki, Arab lan India.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Bacaan luwih lanjut[besut | besut sumber]

  • Tjokrosaputro, Teddy (2011). 100 Masjid Terindah Indonésia. Jakarta: PT Andalan Media. ISBN 978-602-99731-0-5.  (ing basa Indonésia)