Masjid Agung An-Nur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Agung An Nur
M annur Pekanbaru.jpg
Masjid Agung An Nur
Informasi umum
LetakPekanbaru, Riau, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
ArsitekIr. Roseno
Jenis arsitekturMasjid
Peletakan batu pertama1963
Tahun selesai1968

Masjid Agung An Nur ya iku masjid kang ana ing Pekanbaru, Indonésia. Masjid iki diadhekake ing taun 1963 lan rampung ana ing taun 1968. Masjid kang ana ing kutha krajan Provinsi Riau, Pekanbaru mau saprene ngrupaake salah siji masjid paling megah ing Indonésia. Ditinjau saka sisih bangunane, masjid iki kathat merkoleh prabawa saka gaya arsitèktur Melayu, Turki, Arab lan India.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Bacaan luwih lanjut[besut | besut sumber]

  • Tjokrosaputro, Teddy (2011). 100 Masjid Terindah Indonésia. Jakarta: PT Andalan Media. ISBN 978-602-99731-0-5.  (ing basa Indonésia)