Masjid Azizi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Masjid Azizi
Masjid Azizi.jpg

Masjid Azizi

Wedharan dhasar
Papané Tanjung Pura, Langkat, Sumatera Utara
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Taun rampung 1902
Spesifikasi

Masjid Azizi ya iku masjid paninggalan Kesultanan Langkat kang ana ing kutha Tanjung Pura, Kabupatèn Langkat, Sumatera Ler ya iku kutha krajan kasultanan Langkat ing jaman mbiyen. Masjid iki ana ing pinggir dalan lintas Sumatra kang nghubungake Medan kanthi Banda Acèh.

Mula diadhekake déning Sultan Langkat Haji Musa ing taun 1899, rampung lan diresmiake déning putrane , Sultan Abdul Aziz Djalil Rachmat Syah ing 13 Juni 1902 M. Kabagusan Masjid Azizi iki banjur ndadheake rujukan pambangunan Masjid Zahir ing Kedah, Malaysia, sak hingga lara masjid mau duwé kamiripan.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]