Masjid Azizi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Azizi
Masjid Azizi.jpg
Masjid Azizi
Informasi umum
PrenahTanjung Pura, Langkat, Sumatera Utara
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Taun rampung1902

Masjid Azizi ya iku masjid paninggalan Kesultanan Langkat kang ana ing kutha Tanjung Pura, Kabupatèn Langkat, Sumatra Lor, Indonésia ya iku kutha krajan kasultanan Langkat ing jaman mbiyen. Masjid iki ana ing pinggir dalan lintas Sumatra kang nghubungake Medan kanthi Banda Acèh.

Mula diadhekake déning Sultan Langkat Haji Musa ing taun 1899, rampung lan diresmiake déning putrane , Sultan Abdul Aziz Djalil Rachmat Syah ing 13 Juni 1902 M. Kabagusan Masjid Azizi iki banjur ndadheake rujukan pambangunan Masjid Zahir ing Kedah, Malaysia, sak hingga lara masjid mau duwé kamiripan.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]