Masjid Raya Medan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Raya Medan
Great mosque in Medan.JPG

Masjid Raya Medan

Wedharan dhasar
Papané Medan, Sumatera Utara, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Pandolokan watu kapisan 1906
Taun rampung 1909
Spesifikasi

Masjid Raya Medan utawa Masjid Raya Al Mashun ya iku siji masjid kang ana ing Medan, Indonésia. Masjid iki diadhekake ing taun 1906 lan rampung ing taun 1909. Wiwit diadhekae , masjid iki gabung kaliyan kompleks pura. Gaya arsitekture khas Timur Tengah, India lan Spanyol. Masjid iki wujudé segi wolu lan duwé sayap ing pérangan kidul, wétan, lor, lan kulon.

Catatan Sikil[besut | besut sumber]

Bacaan luwih lanjut[besut | besut sumber]

  • Tjokrosaputro, Teddy (2011). 100 Masjid Terindah Indonésia. Jakarta: PT Andalan Media. ISBN 978-602-99731-0-5.  (ing basa Indonésia)

Pranala njaba[besut | besut sumber]