Masjid Jami Keraton Sambas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Jami Karaton Sambas
Sambas Sultanate mosque, Indonesia.jpg
Masjid Jami Karaton Sambas
Informasi umum
LetakSambas, Kalimantan Barat, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jenis arsitekturMasjid
Tahun selesai10 Oktober 1885

Masjid Jami Karaton Sambas ya iku masjid kang ana ing komplek karaton Kesultanan Sambas, Kabupatèn Sambas, Kalimantan Barat. Masjid kang resmine duwé jeneng Masjid Sultan Muhammad Syafi'oeddin II iki kacathet kados masjid tuwa dhéwé ing Kalimantan Kulon.

Sajarah[besut | besut sumber]

Masjid Jami Karaton Sambas iki wiwitane ya iku daleme sultan kang didadhiake langgar. Kabangun déning Sultan Umar Aqomuddin kang merintah Negeri Sambas ing taun 1702-1727 Masehi, banjur masjid cilik iku direnovasi déning putrane, Sultan Muhammad Saifuddin lan dikembangake dadi masjid jami lan diresmiake ing tanggal 10 Oktober 1885 M. Masjid iki kacathet kados masjid tuwa dhéwé ing Kalimantan Kulon[1].

Arsitektur[besut | besut sumber]

Jumlah cagak tengah pérangan njero masjid Jami' kajumlah wolu batang lan duwé arti pengadhékane ya iku ya iku Sultan kaping 8 utawa Sultan kaping 14 garis Kasultanan Karajan Sambas[2]. Semua dari yasan ini juga terbuat dari kayu belian.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Masjid-Masjid bersejarah di Indonésia, Penyusun, Abdul Baqir Zein. Gema Insani Press, Jakarta, 1999. ISBN 979-561-567-X
  2. Pesona Sambas - Masjid Keraton Sambas