Kabupatèn Sambas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabupatèn Sambas
Lambang Kabupatèn Sambas
Lambang Kabupatèn Sambas
Moto: SAMBAS TERIGAS


Locator map of Sambas Regency in West Kalimantan.svg
Peta lokasi Kabupatèn Sambas di Kalimantan Kulon
Koordinat: 1'23" Lintang utaraLU dan 108'39" Bujur TimurBT
Propinsi Kalimantan Kulon
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0562
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web sambas.go.id

Kabupatèn Sambas iku Daerah Tingkat II ing provinsi Kalimantan Kulon. Kabupatèn Sambas jembaré 6.395,70 km² utawa 639.570 ha (4,36% saka jembar wewengkon Provinsi Kalimantan Kulon)[1].

ing sisih lor karo: Sarawak, Malaysia Wétan
ing sisih kidul karo: Kutha Singkawang
ing sisih kulon karo: Selat Karimata, Segara Cina Kidul
ing sisih wétan karo: Kabupatèen Bengkayang

Kacamatan[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]