Kabupatèn Sambas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Sambas
Lambang Kabupatèn Sambas
Lambang Kabupatèn Sambas
Moto: SAMBAS TERIGAS


Sambas.svg
Peta lokasi Kabupatèn Sambas di Kalimantan Kulon
Koordinat: 1'23" Lintang utaraLU dan 108'39" Bujur TimurBT
Propinsi Kalimantan Kulon
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas {{{luas}}}
Gunggung cacah jiwa
 - Total {{{penduduk}}}
 - Kepadatan {{{kepadatan}}}
Démografi
 - Kode area telepon 0562
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web sambas.go.id

Kabupatèn Sambas iku Daerah Tingkat II ing provinsi Kalimantan Kulon. Kabupatèn Sambas jembaré 6.395,70 km² utawa 639.570 ha (4,36% saka jembar wewengkon Provinsi Kalimantan Kulon)[1].

ing sisih lor karo: Sarawak, Malaysia Wétan
ing sisih kidul karo: Kutha Singkawang
ing sisih kulon karo: Selat Karimata, Segara Cina Kidul
ing sisih wétan karo: Kabupatèen Bengkayang

Kacamatan[besut | besut sumber]

  1. Galing
  2. Jawai
  3. Jawai Selatan
  4. Paloh
  5. Pemangkat
  6. Sajingan Besar
  7. Sambas
  8. Sajad
  9. Salatiga
  10. Sebawi
  11. Sejangkung
  12. Selakau
  13. Selakau Timur
  14. Semparuk
  15. Subah
  16. Tangaran
  17. Tebas
  18. Tekarang
  19. Lempongan Keramat

Réferènsi[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]