Kabupatèn Landak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Landak
Lambang Kabupatèn Landak
Lambang Kabupatèn Landak
Moto: Masarakat Bersatu Landak Maju


Landak.svg
Peta lokasi Kabupatèn Landak di Kalimantan Kulon
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Kulon
Tanggal peresmian 4 Oktober 1999
Pamaréntahan
Luas 9.909,10 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 282.026 jiwa
 - Kepadatan 13
Démografi
 - Kode area telepon 0563
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.landakkab.go.id/
Gambar:Kantorbupatilandak.jpg
Kantor Bupati Landak

Kabupatèn Landak iku salah siji Daerah Tingkat II ing provinsi Kalimantan Kulon sing dumadi minangka pamekaran Kabupatèn Pontianak ing taun 1999. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Ngabang. Jembar wewengkon 9.909,10 km² kanthi sing ndunungi 282.026 jiwa. Landak kapérang dadi 10 kacamatan kanthi 174 désa lan 6 désa ing antarané kalebu désa tertinggal.[1]

ing sisih lor karo: Kabupatèn Bengkayang
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Sanggau

Kacamatan[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]