Kabupatèn Landak

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kabupatèn Landak
Lambang Kabupaten Landak

Lambang Kabupatèn Landak
Landak.svg

Peta lokasi Kabupatèn Landak
Koordinat :
Motto: Masyarakat Bersatu Landak Maju
Provinsi Kalimantan Kulon
Kutha krajan Ngabang
Jembar 9.909,10 km²
Pedunung  
 · Cacahé 282.026 jiwa
 · Kapadhetan 13 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 10
 · Désa/kelurahan 154
Dhasar hukum UU No. 55 Tahun 1999
Tanggal 4 Oktober 1999
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0563
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.landakkab.go.id/

Gambar:Kantorbupatilandak.jpg
Kantor Bupati Landak

Kabupatèn Landak iku salah siji Laladan Tingkat II ing provinsi Kalimantan Kulon sing kabentuk minangka pamekaran Kabupatèn Pontianak ing taun 1999. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Ngabang. Jembar wewengkon 9.909,10 km² kanthi padunung 282.026 jiwa. Landak kapérang dadi 10 kecamatan kanthi 174 désa lan 6 désa ing antarané klebu désa tertinggal.[1]

ing sisih lor karo: Kabupatèn Bengkayang
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Sanggau

Kecamatan[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]