Kabupatèn Landak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
{{{jeneng}}}
Lambang Kabupatèn Landak

Lambang {{{jeneng}}}
Landak.svg

Peta lokasi {{{jeneng}}}
Koordinat :
Motto:
Provinsi Kalimantan Kulon
Kutha krajan Ngabang
Jembar 9.909,10 km²
Pedunung  
 · Cacahé 282.026 jiwa
 · Kapadhetan 13 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan {{{kecamatan}}}
 · Désa/kelurahan {{{kelurahan}}}
Dhasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal 4 Oktober 1999
Dina dadi {{{hari jadi}}}
{{{kepala daerah}}} {{{nama kepala daerah}}}
Kodhe area telepon 0563
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.landakkab.go.id/

Gambar:Kantorbupatilandak.jpg
Kantor Bupati Landak

Kabupatèn Landak iku salah siji Daerah Tingkat II ing provinsi Kalimantan Kulon sing kabentuk minangka pamekaran Kabupatèn Pontianak ing taun 1999. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Ngabang. Jembar wewengkon 9.909,10 km² kanthi padunung 282.026 jiwa. Landak kapérang dadi 10 kacamatan kanthi 174 désa lan 6 désa ing antarané kalebu désa tertinggal.[1]

ing sisih lor karo: Kabupatèn Bengkayang
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Sanggau

Kacamatan[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

Sumber[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]