Kabupatèn Sintang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Sintang
Lambang Kabupaten Sintang.png
Lambang Kabupatèn Sintang


Sintang.svg
Peta lokasi Kabupatèn Sintang di Kalimantan Kulon
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Kulon
Tanggal peresmian -
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 32.279 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total ± 500.000 jiwa
 - Kepadatan 16
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web sintang.go.id
Litografi Sintang miturut lukisan Josias Cornelis Rappard (1883-1889)

Kabupatèn Sintang iku salah siji kabupatèn ing provinsi Kalimantan Kulon. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Kutha Sintang. Kabupatèn iki jembaré 32.279 km² kanthi sing ndunungi ± 500.000 jiwa. Kapadhetan sing ndunungi 16 jiwa/km2 sing dumadi saka multi ètnis kanthi mayoritas suku Dayak lan Melayu.

Kacamatan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Sintang kapérang dadi 14 wewengkon kacamatan, ya iku:

  1. Ambalau
  2. Binjai Hulu
  3. Dedai
  4. Kayan Hilir
  5. Kayan Hulu
  6. Kelam Permai
  7. Ketungau Hilir
  8. Ketungau Hulu
  9. Ketungau Tengah
  10. Sei Tebelian (Sungai Tebelian)
  11. Sepauk
  12. Serawai
  13. Sintang
  14. Tempunak

Pranala njaba[besut | besut sumber]