Kabupatèn Kapuas Hulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Kabupatèn Kapuas Hulu
Lambang Kabupaten Kapuas Hulu.jpg
Lambang Kabupatèn Kapuas Hulu
Moto: Bumi Uncak Kapuas


KapuasHulu.svg
Peta lokasi Kabupatèn Kapuas Hulu di Kalimantan Kulon
Koordinat:
Propinsi Kalimantan Kulon
Tanggal peresmian 1 Juni 1869
Pamaréntahan
 - DAU -
Luas 29.842 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total 186.318 jiwa (2002)
 - Kepadatan 6
Démografi
 - Kode area telepon 0567
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web kapuashulukab.go.id

Kabupatèn Kapuas Hulu iku salah siji Daerah Tingkat II ing provinsi Kalimantan Kulon. Kutha krajan kabupatèn iki dumunung ing Putussibau sing bisa ditempuh liwat transportasi Kali Kapuas adohé 846 km, liwat dalan dharat adohé 814 km lan liwat udara ditempuh nganggo pesawat saka Pontianak. Jembar wewengkon 29.842 km² lan sing ndunungi 186.318 jiwa (2002).

Wates wewengkon[besut | besut sumber]

ing sisih lor karo: Sarawak (Malaysia Wétan)
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Sintang
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Sintang
ing sisih wétan karo: Provinsi Kalimantan Timur

Kacamatan[besut | besut sumber]

  1. Badau
  2. Batang Lupar
  3. Batu Datu
  4. Boyan Tanjung
  5. Bunut Hilir
  6. Bunut Hulu
  7. Embaloh Hilir
  8. Embaloh Hulu
  9. Embau
  10. Empanang
  11. Hulu Gurung
  12. Kalis
  13. Putussibau Selatan
  14. Bika
  15. Mentebah
  16. Puring Kencana
  17. Putussibau Utara
  18. Seberuang
  19. Selimbau
  20. Semitau
  21. Silat Hilir
  22. Silat Hulu
  23. Suhaid

Pranala njaba[besut | besut sumber]