Kabupatèn Kubu Raya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kabupatèn Kubu Raya
Lambang Kabupaten Kubu Raya.png
Lambang Kabupatèn Kubu Raya



Peta lokasi Kabupatèn Kubu Raya di Kalimantan Kulon
Koordinat: 108°35’-109°58’BT dan O°44’LU 1°01’LS
Propinsi Kalimantan Kulon
Tanggal peresmian 17 Juli 2007
Pamaréntahan
Luas 6.985,20 km²
Gunggung cacah jiwa
 - Total
 - Kepadatan
Démografi
Pembagian administratif
Simbol khas daerah
Situs web http://www.kuburayakab.go.id/

Kabupatèn Kubu Raya iku kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Kulon. Kabupatèn iki minangka pamekaran sakari Kabupatèn Pontianak.

ing sisih lor karo: Kacamatan Siantan, Kabupatèn Pontianak lan Kutha Pontianak
ing sisih kidul karo: Kacamatan Pulau Maya Karimata, Kabupatèn Ketapang
ing sisih kulon karo: Segara Natuna
ing sisih wétan karo: Kacamatan Ngabang, Kabupatèn Landak lan Kacamatan Tayan Hilir, Kabupatèn Sanggau

Kacamatan[besut | besut sumber]

  1. Kacamatan Batu Ampar, dumadi saka 14 désa, 50 dhusun lan jembar wewengkon 2.002,00 km²
  2. Kacamatan Terentang, dumadi saka 9 désa, 24 dhusun lan jembar wewengkon 786,40 km².
  3. Kacamatan Kubu, dumadi saka 18 désa, 65 dhusun lan jembar wewengkon 1.211,60 km².
  4. Kacamatan Telok Pa'kedai, dumadi saka 14 désa, 46 dhusun lan jembar wewengkon 291,90 km².
  5. Kacamatan Sungai Kakap, dumadi saka 12 désa, 48 dhusun lan jembar wewengkon 453,13 km².
  6. Kacamatan Rasau Jaya, dumadi saka 5 désa, 21 dhusun lan jembar wewengkon 11,07 km².
  7. Kacamatan Sungai Raya, dumadi saka 12 désa, 47 dhusun lan jembar wewengkon 929,30 km²
  8. Kacamatan Sungai Ambawang, dumadi saka 12 désa, 48 dhusun lan jembar wewengkon 726,10 km².
  9. Kacamatan Kuala Mandor-B, dumadi saka 5 désa, 21 dhusun lan jembar wewengkon 473,00 km².

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]