Masjid Jami Pontianak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Masjid Jami' Pontianak
Masjid Jami Pontianak.jpg

Masjid Jami' Pontianak

Wedharan dhasar
Papané Pontianak, Kalimantan Barat, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Spesifikasi
Motan 1.500 Jamaah

Masjid Jami' Pontianak utawa dikenal kathi jeneng Masjid Sultan Syarif Abdurrahman ya iku masjid tuwa dhéwé lan gedhé dhéwé ana ing Kutha Pontianak, Provinsi Kalimantan Kulon, Indonésia.[1] Masjid iki ya iku salah sawijining saka lara yasan kang dai pratanda pangadhekan kutha Pontianak ing taun 1771 Masehi, sak liyané Karaton Kadriyah.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Masjid Jami’ Sultan Abdurrahman Pontianak. www.masjidkita.org. Diakses pada 7 Juli 2012

Pranala njaba[besut | besut sumber]