Menyang kontèn

Masjid Jami Pontianak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Masjid Jami' Pontianak
Masjid Jami' Pontianak
Informasi umum
PrenahPontianak, Kalimantan Barat, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Spesifikasi
Kapasitas1.500 Jamaah

Masjid Jami' Pontianak utawa dikenal kathi jeneng Masjid Sultan Syarif Abdurrahman yaiku masjid tuwa dhéwé lan gedhé dhéwé ana ing Kutha Pontianak, Provinsi Kalimantan Kulon, Indonésia.[1] Masjid iki yaiku salah sawijining saka lara yasan kang dai pratanda pangadhekan kutha Pontianak ing taun 1771 Masehi, sak liyané Karaton Kadriyah.

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Masjid Jami’ Sultan Abdurrahman Pontianak Archived 2010-05-14 at the Wayback Machine.. www.masjidkita.org. Diakses pada 7 Juli 2012

Pranala njaba[besut | besut sumber]