Masjid Al-Akbar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Al Akbar Surabaya
Informasi umum
PrenahSurabaya, Jawa Wétan, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Sana wèbwww.masjidalakbar.com
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Taun rampung2000
Spesifikasi
Kapasitas59.000 jamaah
Kubah4
Dhuwuré kubah jaba27 mèter
Menara1
Dhuwuré menara99 mèter

Masjid Nasional Al Akbar utawa bisa diarani Masjid Agung Surabaya ya iku masjid kang gedhé dhéwé nomer loro ana ing Indonésia dumunung ing tlatah Kutha Surabaya, Jawa Wétan sawisé Masjid Istiqlal kang ana ing Jakarta. Kaanan masjid kang ana ing sebelahan karo Dalan tol Surabaya-Gempol.Ndhuweni ciri kang paling gampang minangka delengi masjid ya iku anané kubah gedhé kang diapit kubah kang cacahé papat wangun cilik duwé warna biru. Uga duwé siji menara dhuwur 99 mèter.