Masjid Al-Akbar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Masjid Al Akbar Surabaya
Masjid Al Akbar Surabaya
Wedharan dhasar
Papané Surabaya, Jawa Wétan, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kaca jaringan www.masjidalakbar.com
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Taun rampung 2000
Spesifikasi
Motan 59.000 jamaah
Kubah 4
Dhuwur kubah (njaba) 27 mèter
Menara 1
Dhuwur menara 99 mèter

Masjid Nasional Al Akbar utawa bisa diarani Masjid Agung Surabaya ya iku masjid kang gedhé dhéwé nomer loro ana ing Indonésia dumunung ing tlatah Kutha Surabaya, Jawa Wétan sawisé Masjid Istiqlal kang ana ing Jakarta. Kaanan masjid kang ana ing sebelahan karo Dalan tol Surabaya-Gempol.Ndhuweni ciri kang paling gampang minangka delengi masjid ya iku anané kubah gedhé kang diapit kubah kang cacahé papat wangun cilik duwé warna biru. Uga duwé siji menara dhuwur 99 mèter.