Masjid Agung Purbalingga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Masjid Agung Purbalingga
Masjid Agung Darussalam Purbalingga
Wedharan dhasar
Papané Purbalingga, Jawa Tengah
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Spesifikasi
Motan 12000

Masjid Agung Purbalingga iku masjid sing ana ana ing Purbalingga Jawa Tengah. Masjid iki diresmikna ana ing Gubernur Jawa Tengah lan dipugar ana ing Bupati Purbalingga, Drs. Triyono Budi Sasongko, MSi. Karo arsitèktur sing ngadopsi Masjid Nabawi ana ing Madinah lan daya tampunge nganti 12000 wong.

Deskripsi[besut | besut sumber]

Masjid iki ana ana ing kawasan tengah kutha Purbalingga tepate ana ing ngarep Alun Alun. Alamate ana ing Dalan Jambu Karang No 1 Purbalingga.

Wangunan masjid sing dadi kebanggan masarakat Purbalingga iki duwé ciri khas sing nonjol. Gaya arsitekturé masjid iku maen namung uga mègah. Pas agi dirénovasi taun 2002, masjid iki digawé karo perpaduan antar arsitèktur Jawa lan Timur Tengah. Lan dideleng sedela kaya kémutan maring masjid sing ana ana ing Madinah. Masjid iki duwé payon sing kaya limas susun telu sing warna ijo lan uga duwé kubah warna putih ana ing ndhuwuré. Nang pipiré masjid duwé saka sing dhuwur kaya masjid Nabawi.

Masjid Agung Darussalam digawé taun 1853 M utawa 1269 H ana ing ulama setempat sing jenengé KH Abdullah Ibrahim. Pembangunané dilakokna ana ing dhuwur lemah ambané 5.500 mèter pasagi. Siki masjid kuwé ngalami rénovasi nganti enem wates. Nang taun 1918, 1960, 1970, 1980-1985 lan terakhir ana ing taun 2002-2004. Dana sing dialokasikna ana ing rehab taun 2002 nganti 2 miliar rupiah.

Préferensi[besut | besut sumber]

  • ^ Tempate Ibadah ana ing Purbalingga, Jawa Tengah
  • ^ Masjid Agung Purbalingga nyèluk Imam Trawèh

Pranala njaba[besut | besut sumber]