Masjid Keramat Banua Halat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Al-Mukarromah
Masjid Al-Mukarromah, Tapin.jpg
Wedharan dhasar
Papané Indonésia Tapin, Indonésia
Kanggo agama Islam
Propinsi Kalimantan Selatan
Dhistrik Tapin Utara
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Banjar
Taun rampung 1840
Spesifikasi
Bahan Ulin

Masjid Al-Mukarromah ih dikenal kanthi jeneng Masjid Keramat Banua Halat ya iku masjid tuwa dhéwé ana ing Kalimantan Kidul kang ana ing dhésa Banua Halat Kiri, Kacamatan Tapin Utara, Kabupatèn Tapin. Masjid iki pernahé kurang luwih 120 km saking kutha krajan provinsi Kalimantan Kidul, Banjarmasin.

Sempet dibakar[besut | besut sumber]

Masjid iki uga sampun dibakar déning Walanda. Nalikane kebakar, hampir kabe material yasan masjid kang ana ing pinggir kali iku ludes. Kang turah namung siji cagak utama kang kanthi saprene uga terus metu minyake. Banjur, ing taun 1862 Masjid Al-Mukarromah dibangun manèh.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. Banjarmasin Post - Tiang Masjid di Tapin Selalu Keluarkan Minyak. Banjarmasin Post. Diakses pada 16 April 2010

Pranala njaba[besut | besut sumber]