Mesjid Rao Rao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Masjid Rao Rao)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Rao Rao
Masjid rao.jpg

Masjid Rao Rao dhèk Oktober 2008

Wedharan dhasar
Papané Rao Rao, Sungai Tarab, Tanah Datar, Sumatra Kulon, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Minangkabau
Pandolokan watu kapisan 1908
Taun rampung 1918
Spesifikasi
Menara 1

Masjid Rao Rao ya iku masjid kuna ing Indonésia sing ngadeg ana ing Nagari Rao Rao, Kacamatan Sungai Tarab, Kabupatèn Tanah Datar, Sumatra Kulon, Indonésia.[1] Wangunaning masjid sing wujud camboraning gagrag Minangkabau lan Pèrsi iki diadegake wiwit taun 1908 kanthi panyon duk sadurungé diganti dadi sèng.[2]

Masjid iki tau rusak lantaran lindhu, kaya ing taun 1926 lan 2009 kapungkur.[3][4] Kawit diadegaké, masjid iki durung tau dipulihaké. Pamulihan sing tau ana namung panglempengan menara sing miring ing taun 1975 lan panganyaran kabèh tègel lawas watara taun 1990.[5]

Nganti sapréné, saliyané dienggo sembahyangan kaum Islam, masjid iki uga dadi papan pamulangan agama. Kala biyèn, masjid iki uga tau dadi papan parancangan siyasat nglurug panjajah Walanda.[3][1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]