Menyang kontèn

Masjid Rao Rao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Masjid Rao Rao
Masjid Rao Rao dhèk Oktober 2008
Informasi umum
PrenahRao Rao, Sungai Tarab, Tanah Datar, Sumatra Kulon, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturMinangkabau
Yasa pratama simbulis1908
Taun rampung1918
Spesifikasi
Menara1

Masjid Rao Rao ya iku masjid kuna ing Indonésia sing ngadeg ana ing Nagari Rao Rao, Kacamatan Sungai Tarab, Kabupatèn Tanah Datar, Sumatra Kulon, Indonésia.[1] Wangunaning masjid sing wujud camboraning gagrag Minangkabau lan Pèrsi iki diadegaké wiwit taun 1908 kanthi panyon duk sadurungé diganti dadi sèng.[2]

Masjid iki tau rusak lantaran lindhu, kaya ing taun 1926 lan 2009 kapungkur.[3][4] Kawit diadegaké, masjid iki durung tau dipulihaké. Pamulihan sing tau ana namung panglempengan menara sing miring ing taun 1975 lan panganyaran kabèh tègel lawas watara taun 1990.[5]

Nganti sapréné, saliyané dienggo sembahyangan kaum Islam, masjid iki uga dadi papan pamulangan agama. Kala biyèn, masjid iki uga tau dadi papan parancangan siyasat nglurug panjajah Walanda.[3][1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  • Akbar, Rus (10 Agustus 2012). "Masjid Rao Rao Jadi Basis Pendidikan & Melawan Penjajah". Okezone.com. Dibukak ing 2012-08-31.{{cite web}}: CS1 maint: ref duplicates default (link)
  • Kementerian Agama Indonésia. Serial Rumah Ibadah Bersejarah: Masjid Raya Rao-Rao (PDF). Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2011-10-14. Dibukak ing 2012-07-07. {{cite book}}: More than one of |archivedate= and |archive-date= specified (pitulung); More than one of |archiveurl= and |archive-url= specified (pitulung)
  • Arief, Farid N. (2008). "Refleksi 100 Tahun Masjid Rao-Rao". Kementerian Agama Indonésia. Diarsip saka sing asli ing 2014-11-02. Dibukak ing 2012-07-07.{{cite web}}: CS1 maint: ref duplicates default (link)
  • Kubontubuh, Catrini Pratihari; Hadiwinoto, Suhadi (2008). Heritage Reborn: Rehabilitating The Rao-Rao Mosque. Vol. 5. Majalah Heritage Asia. ISSN 1675-6924.{{cite book}}: CS1 maint: ref duplicates default (link)
  • Nugroho, Joko (2009). "Dibangun di Bawah Iringan Gendang Serunai". ANTARA Biro Sumatera Barat. Dibukak ing 2012-07-08.
  • "Masjid Rao-Rao". Kompas.com. Diarsip saka sing asli ing 2014-11-04. Dibukak ing 2012-07-07. {{cite web}}: More than one of |archivedate= and |archive-date= specified (pitulung); More than one of |archiveurl= and |archive-url= specified (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]