Kutha Jambi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Artikel iki ngenani Jambi minangka siji kutha. Uga delengen artikel Provinsi Jambi.

Cithakan:Kutha krajan provinsi Kutha Jambi iku kutha sisan minangka kutha krajan Provinsi Jambi. Kutha Jambi sing wiwitané karan uga Tanah Pilih wis dadi pusat pamaréntahan wiwit jaman Kerajan Melayu Jambi. Semboyan Kutha Jambi ya iku Tanah Pilih Pesako Betuah. Kutha Jambi diwelah dadi rong laladan déning Kali Batanghari. Rong laladan iki bisa ditekani kanthi migunakaké prahu motor utawa liwat kreteg Aur Duri.

Kutha Jambi kapérang dadi 8 kacamatan:

Transportasi sing ana ing Kutha Jambi lan saubengé:

Uga delengen[besut | besut sumber]