Kutha Jambi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Artikel iki ngenani Jambi minangka sawijining kutha. Uga delengen artikel Propinsi Jambi.

Cithakan:Kutha krajan provinsi Kutha Jambi iku kutha sekaligus minangka kutha krajan Propinsi Jambi. Kutha Jambi sing wiwitané disebut uga Tanah Pilih wis dadi pusat pamaréntahan wiwit jaman Kerajan Melayu Jambi. Semboyan Kutha Jambi ya iku Tanah Pilih Pesako Betuah. Kutha Jambi diwelah dadi rong laladan déning Kali Batanghari. Rong laladan iki bisa ditekani kanthi migunakaké prahu motor utawa liwat kreteg Aur Duri.

Kutha Jambi kapérang dadi 8 kacamatan:

Transportasi sing ana ing Kutha Jambi lan saubengé :

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cithakan:Propinsi Jambi