Kutha Jambi

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Artikel iki ngenani Jambi minangka sawijining kutha. Deleng uga artikel Propinsi Jambi.

Cithakan:Kutha krajan propinsi Kutha Jambi iku kutha sekaligus minangka kutha krajan Propinsi Jambi. Kutha Jambi sing wiwitané disebut uga Tanah Pilih wis dadi pusat pamarintahan wiwit jaman Kerajan Melayu Jambi. Semboyan Kutha Jambi ya iku Tanah Pilih Pesako Betuah. Kutha Jambi diwelah dadi rong laladan déning Kali Batanghari. Rong laladan iki bisa ditekani kanthi migunakaké prahu motor utawa liwat kreteg Aur Duri.

Kutha Jambi kapérang dadi 8 kacamatan:

Transportasi sing ana ing Kutha Jambi lan saubengé :

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Propinsi Jambi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Jambi&oldid=1055525"