Sunan Ampèl

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Sunan Ampel)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Sunan Ampèl utawa Sunan Ampel ing mangsa cilikan asmané Radèn Rahmat, lan dikira-kira miyos ing taun 1401 ing Champa. Ana loro panemu ngenani lokasi Champa iki. Encyclopedia Van Nederlandesh Indie nyatakaké yèn Champa iku siji nagari cilik sing dumunung ing Kamboja. Panemu liya, Raffles nyatakaké yèn Champa dumunung ing Acèh sing saiki jenengé Jeumpa. Miturut sawatara riwayat, wong tuwa Sunan Ampèl ya iku Ibrahim Asmarakandi asal saka Champa lan dadi raja ing kana. Sajeroning Serat Darmo Gandhul, Sunan Ampèl karan Sayyid Rahmad minangka keponakan saka Putri Champa (Jeumpa?) permaisuri Prabu Brawijaya.

Silsilah[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]