Saka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Saka iku cagak kang dienggo nyangga blandar. Saka iku piranti kang wigati ing yasan omah, kanthi landhesan ompak. Ing Jawa, lumrahé omah nganggo saka kang cacahé 4, 6, utawa 8. Saka racaké digawé saka kayu kang wujud balokan ukurané luwih gedhé katimbang blandar. Saka kang ana ing tengah wewangunan omah diarani saka guru