Pura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wangun pura Agung Padantegal inr tlatah Bali

Pura iku omah ibadah kanggo umat Hindhu ing Indonésia, mliginé akèh ing pulo Bali utawa laladan liya sing akèh penganut agama Hindhu.

Asal tembung[besut | besut sumber]

Tembung "Pura" iku asalé saka basa Sansekerta ya iku: -pur, -puri, -pura, -puram, -pore, tegesé sajatiné kutha utawa kutha sing diubengi bètèng, ana menara-menarane mirib pura. Ing masarakat Hindhu Bali tembung iki dadi nduwé makna mirunggan ya iku omah ibadah.

Sad Kahyangan[besut | besut sumber]

Sad Kahyangan iku istilah kanggo 6 yasan Pura sing dipercaya dadi simpul-simpul pulo Bali. 6 Pura iki dadi Pura sing utama ing penganut agama Hindhu ing Bali.

Uga delengen[besut | besut sumber]