Pura

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Wangun pura Agung Padantegal inr tlatah Bali

Pura iku omah ibadah kanggo umat Hindhu ing Indonesia, utamane akeh ing pulo Bali utawa dhaerah liya sing akeh penganut agama Hindhu.

Asal tembung[sunting | Owah sumber]

Tembung "Pura" iku asale saka basa Sansekerta yaiku: -pur, -puri, -pura, -puram, -pore, maknane sakjane kutha utawa kutha sing diubengi benteng, ana menara-menarane mirip istana. Ing masyarakat Hindhu Bali tembung iki dadi nduwe makna khusus yaiku omah ibadah.

Sad Kahyangan[sunting | Owah sumber]

Sad Kahyangan iku istilah kanggo 6 bangunan Pura sing dipercaya dadi simpul-simpul pulo Bali. 6 Pura iki dadi Pura sing utama ing penganut agama Hindhu ing Bali.

Uga delengen[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pura&oldid=808547"