Pura

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Wangun pura Agung Padantegal inr tlatah Bali

Pura iku omah ibadah kanggo umat Hindhu ing Indonésia, utamane akeh ing pulo Bali utawa laladan liya sing akeh penganut agama Hindhu.

Asal tembung[besut | besut sumber]

Tembung "Pura" iku asale saka basa Sansekerta ya iku: -pur, -puri, -pura, -puram, -pore, maknane sakjane kutha utawa kutha sing diubengi benteng, ana menara-menarane mirip istana. Ing masyarakat Hindhu Bali tembung iki dadi nduwé makna khusus ya iku omah ibadah.

Sad Kahyangan[besut | besut sumber]

Sad Kahyangan iku istilah kanggo 6 bangunan Pura sing dipercaya dadi simpul-simpul pulo Bali. 6 Pura iki dadi Pura sing utama ing penganut agama Hindhu ing Bali.

Uga pirsani[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pura&oldid=1015209"