Pura

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Wangun pura Agung Padantegal inr tlatah Bali

Pura iku omah ngibadah kanggo umat Hindhu ing Indonésia, mligi akèh ing pulo Bali utawa laladan liya kang akèh penganut agama Hindhu.

Asal tembung[besut | besut sumber]

Tembung "Pura" iku asalé saka basa Sansekerta yaiku:-pur,-puri,-pura,-puram,-pore, tegesé sajatiné kutha utawa kutha kang diubengi bètèng, ana menara-menarane mirib pura. Ing masarakat Hindhu Bali tembung iki dadi nduwé makna mirunggan yaiku omah ngibadah.

Sad Kahyangan[besut | besut sumber]

Sad Kahyangan iku istilah kanggo 6 yasan Pura kang dipercaya dadi simpul-simpul pulo Bali. 6 Pura iki dadi Pura kang utama ing penganut agama Hindhu ing Bali.

Deleng uga[besut | besut sumber]