Pratélaning kutha ing Indonésia miturut cacah jiwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Cithakan:Pratélan

Pratélan iki minangka urutan kutha-kutha ing Indonésia sing wis duwé status minangka kutha otonom (kutha madya) sing gunggungé 93 kutha miturut cacahing sing ndunungi. Sajeroning pratélan iki, kutha Jakarta sing dumadi saka limang kutha administratif lan siji kabupatèn administratif, didadèkaké siji kutha.

Jakarta
Surabaya
Bandung
Pekanbaru
Denpasar
Kutha kanthi sing ndunungi punjul 100.000 (Sènsus Penduduk 2010)
Ranking Kutha Provinsi
1. Jakarta Jakarta 9.607.787
2. Surabaya Jawa Wétan 2.765.487
3. Medan Sumatra Lor 2.497.183
4. Bandung Jawa Kulon 2.394.873
5. Bekasi Jawa Kulon 2.334.871
6. Semarang Jawa Tengah 2.067.254
7. Dhépok Jawa Kulon 1.738.570
8. Tangerang Banten 1.798.601
9. Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
10. Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
11. Tangerang Kidul Banten 1.290.322
12. Bogor Jawa Kulon 950.334
13. Batam Kapuloan Riau 944.285
14. Pekanbaru Riau 897.767
15. Bandar Lampung Lampung 881.801
16. Padang Sumatra Kulon 833.562
17. Malang Jawa Wétan 820.243
18. Denpasar Bali 788.589
19. Samarinda Kalimantan Wétan 727.500
20. Tasikmalaya Jawa Kulon 635.464
21. Banjarmasin Kalimantan Kidul 625.481
22. Serang Banten 577.785
23. Balikpapan Kalimantan Wétan 557.579
24. Pontianak Kalimantan Kulon 554.764
25. Cimahi Jawa Kulon 541.177
26. Jambi Jambi 531.857
27. Surakarta Jawa Tengah 499.337
28. Manado Sulawesi Lor 410.481
29. Mataram Nusa Tenggara Kulon 402.843
30. Yogyakarta Yogyakarta 388.627
31. Cilegon Banten 374.559
32. Palu Sulawesi Tengah 336.532
33. Kupang Nusa Tenggara Wétan 336.239
34. Ambon Maluku 331.254
35. Bengkulu Bengkulu 308.544
36. Cirebon Jawa Kulon 296.389
37. Kendari Sulawesi Kidul-wétan 289.966
38. Sukabumi Jawa Kulon 281.434
39. Kadhiri Jawa Wétan 268.507
40. Pekalongan Jawa Tengah 263.921
41. Jayapura Papua 256.705
42. Dumai Riau 253.803
43. Purwokerto Jawa Tengah 249.705
44. Binjai Sumatra Lor 246.154
45. Tegal Jawa Tengah 239.599
46. Pematangsiantar Sumatra Lor 234.698
47. Banda Acèh Acèh 223.446
48. Palangkaraya Kalimantan Tengah 220.962
49. Probolinggo Jawa Wétan 217.062
50. Lubuklinggau Sumatra Kidul 201.308
51. Banjarbaru Kalimantan Kidul 199.627
52. Tarakan Kalimantan Wétan 193.370
53. Padang Sidempuan Sumatra Lor 191.531
54. Sorong Papua Kulon 190.625
55. Batu Jawa Wétan 190.184
56. Bitung Sulawesi Lor 187.652
57. Tanjungpinang Kapuloan Riau 187.359
58. Singkawang Kalimantan Kulon 186.462
59. Pasuruan Jawa Wétan 186.262
60. Ternate Maluku Lor 185.705
61. Banjar Jawa Kulon 175.157
62. Pangkalpinang Bangka Belitung 174.758
63. Lhokseumawe Acèh 171.163
64. Madiun Jawa Wétan 170.964
65. Salatiga Jawa Tengah 170.332
66. Prabumulih Sumatra Kidul 161.984
67. Tanjungbalai Sumatra Lor 154.445
68. Langsa Acèh 148.945
69. Palopo Sulawesi Kidul 147.932
70. Banjarbaru Kalimantan Kidul 145.929
71. Metro Lampung 145.471
72. Tebingtinggi Sumatra Lor 145.248
73. Bontang Kalimantan Wétan 143.683
74. Bima Nusa Tenggara Kulon 142.579
75. Gorontalo Gorontalo 137.461
76. Bau-Bau Sulawesi Kidul-wétan 136.991
77. Blitar Jawa Wétan 131.968
78. Parepare Sulawesi Kidul 129.262
79. Gunung Sitoli Sumatra Lor 126.202
80. Pagaralam Sumatra Kidul 126.181
81. Majakerta Jawa Wétan 120.196
82. Magelang Jawa Tengah 118.227
83. Payakumbuh Sumatra Kulon 116.825
84. Bukittinggi Sumatra Kulon 111.312
85. Kotamobagu Sulawesi Lor 107.459

Rujukan lan pranala njaba[besut | besut sumber]

Kutha-kutha gedhé ing Indonésia
  Kutha Provinsi Populasi     Kutha Provinsi Populasi
1 Jakarta DKI Jakarta 9.607.787 Pratélaning kutha ing Indonésia miturut cacah jiwa
Pratélaning kutha ing Indonésia miturut cacah jiwa
7 Dhépok Jawa Kulon 1.738.570
2 Surabaya Jawa Wétan 2.765.487 8 Semarang Jawa Tengah 1.555.984
3 Bandung Jawa Kulon 2.394.873 9 Palembang Sumatra Kidul 1.455.284
4 Bekasi Jawa Kulon 2.334.871 10 Makassar Sulawesi Kidul 1.338.663
5 Medan Sumatra Lor 2.097.610 11 Tangerang Kidul Banten 1.290.322
6 Tangerang Banten 1.798.601 12 Bogor Jawa Kulon 950.334