Basa Tamil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Tamil (தமிழ்)
Negara/Negari: India lan Sri Lanka, Singapura, Malaysia, Indonesia, Mauritius, lan Afrika Kidul.
Tlatah: Asia
Cacah Panutur: 74 yuta (1999)
Urutan kaping: 18 (1996)[1]
Rumpun basa: Dravidian

 Southern
  Tamil-Kannada
   Tamil-Kodagu
    Tamil-Malayalam
    Tamil

Status Resmi
Basa resmi ing: India, Sri Lanka lan Singapura
Akadhémi Basa: Akèh akadhémi lan pamaréntah Tamil Nadu
Kodhe Basa
ISO 639-1 ta
ISO 639-2 tam
SIL TCV

Basa Tamil iku kalebu ing rumpun basa Dravida lan utamané dipituturaké ing kiduling anak wano Indhia lan Sri Langka. Basa Tamil iku basa Dravida sing paling lawas sajarah panulisané. Saliyané iku basa iki kagolong arkhais, dadi ora akèh sing owah ing kurang luwih 2.000 taun.

Basa Tamil uga basa konservatif, sanadyan para panuturé akèh sing ndhèrèk agama Hindhu, ora akèh tetembungan saka basa Sansekreta ing basa iki.

Dedongan agama Kristen ing rontal.


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basa_Tamil&oldid=804762"