Sèychèlles

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Repiblik Sesel
République des Seychelles
Republic of Seychelles
Gendéra Lambang nagara
Sesanti: Finis Coronat Opus
(Latin: "Akhiran iku Makutha Pagawéan")
Antem: Koste Seselwa
Kutha krajan
lan paling gedhé
Victoria
Basa resmi Kreol, Inggris, Prancis
Papréntahan Républik
Kamardikan
 •  Banyu (%) bisa dihiraukan
Cacah jiwa
 •  Rantaman 2006 81.755 (182)
 •  Cacah sirah - -
GDP  (PPP) Rantaman 2005
 •  Gunggung US$0,98 miliar (172)
 •  Per kapita US$11.847 (57)
Valuta Rupee (SCR)
Zona wektu (UTC+4)
 •  Mangsa Panas (DST)  (UTC+4)
Kodhé bèl 248
TLD Internèt .sc

Républik Seychelles (basa Kreol: Repiblik Sesel) iku nagara kapuloan ing tengah Samudra Hindia, watara 1.600 km sisih wétan dharatan Afrika, lan sisih wétan-lor Madagaskar. Nagara lan teritori tanggané ya iku Mauritius lan Reunion ing sisih kidul, Komoro lan Mayotte ing kidul-kulon, lan Maladewa ing wétan-lor.

Distrik[besut | besut sumber]

Seychelles kapérang dadi 23 dhistrik:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]