Medan Helvetia, Medan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Medan Helvetia
Kacamatan
Nagara Indonésia
PropinsiSumatra Lor
KuthaMedan
Désa/Kalurahan7

Kacamatan Medan Helvetia iku salah siji saka 21 kacamatan ing kutha Medan, Sumatra Lor, Indonesia. Kacamatan Medan Helvetia wewatesan karo Medan Sunggal ing sisih kulon, Medan Kulon ing sisih wétan, Medan Petisah ing sisih kidul, lan Medan Marelan ing sisih lor.

Ing taun 2001, kacamatan iki kang ndunungi cacahé 128.144 jiwa. Jembar wewengkon 13,16 km² kanthi kapadhetan kang ndunungi 9.737,39 jiwa/km².

"Helvetia" iku jeneng Latin kanggo nagara Swiss. Taun 1865, loro pemilik perkebunan asal Swiss, Mots lan Breker ngadegaké perkebunan tembako ing Deli (laladan saubengé Medan saiki) kanthi jeneng Konigsgrätz, kang jenengé banjur diowahi dadi Helvetia.[1] Jeneng iki nganti saiki isih tetep lan kanggo jeneng kacamatan iki.

Kalurahan[besut | besut sumber]

Kacamatan iki duwé 7 kalurahan, ya iku:

  • Cinta Damai
  • Dwikora
  • Helvetia
  • Sei Sikambing C II
  • Helvetia Wétan
  • Helvetia Tengah
  • Tanjung Gusta

Panggonan wigati[besut | besut sumber]

  • RSU Sari Mutiara
  • Griya Dome
  • Millenium Plaza
  • Sekolah Unggulan Bangsa
  • SD/SLTP/SMA Mariana

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Buiskool, Dirk "Medan - A plantation city on the east coast of Sumatra 1870-1942", 2004 (format PDF)

Pranala njaba[besut | besut sumber]