Nasionalisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Liberty Leading the People (Eugène Delacroix, 1830) arupa sawijining conto misuwur seni nasionalis

Nasionalisme nglibataké idhèntifikasi sing kuwat saka klompok indhividhu karo èntitas pulitik kadhèfinisikaké jroning istilah nasional, ya iku bangsa. Asring, iku arupa kayakinan yèn sawijining klompok ètnik nduwé hak kanggo nduwèni nagara,[1] utawa kewarganagaraan ing sawijining nagara kudu winates ing sawijining klompok ètnis, utawa yèn manéka bangsa jroning kahanan tunggal mesthi kudu duwé hak kanggo ngèksprèsikaké lan latihan idhèntitas nasional uga déning minoritas .[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ Smith, Anthony D. (1993). National Identity. Reno: University of Nevada Press. ISBN 0874172047. 
  2. ^ Kymlicka, Will. (1995). Multicultural Citizenship: A Liberal Theory of Minority Rights. Oxford: Oxford University Press. p. 16. ISBN 0198290918. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Nasionalisme ing KamusWiki.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nasionalisme&oldid=1029236"