Nasionalisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Liberty Leading the People (Eugène Delacroix, 1830) arupa sawijining conto misuwur seni nasionalis

Nasionalisme nglibataké idhèntifikasi sing kuwat saka golongan indhividhu karo èntitas pulitik kadhèfinisikaké sajeroning istilah nasional, ya iku bangsa. Asring, iku arupa kayakinan yèn sawijining golongan ètnik nduwé hak kanggo duwé nagara,[1] utawa kewarganagaraan ing sawijining nagara kudu winates ing sawijining golongan ètnis, utawa yèn manéka bangsa sajeroning kahanan tunggal mesthi kudu duwé hak kanggo ngèksprèsikaké lan latihan idhèntitas nasional uga déning minoritas .[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ Smith, Anthony D. (1993). National Identity. Reno: University of Nevada Press. ISBN 0874172047. 
  2. ^ Kymlicka, Will. (1995). Multicultural Citizenship: A Liberal Theory of Minority Rights. Oxford: Oxford University Press. k. 16. ISBN 0198290918. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Nasionalisme ing KamusWiki.