Nasionalisme

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Liberty Leading the People (Eugène Delacroix, 1830) arupa sawijining conto misuwur seni nasionalis

Nasionalisme nglibataké idhèntifikasi sing kuwat saka klompok indhividhu karo èntitas pulitik kadhèfinisikaké jroning istilah nasional, yaiku sawijining bangsa. Asring, iku arupa kayakinan yèn sawijining klompok ètnik nduwé hak kanggo nduwèni negara,[1] utawa kewarganegaraan ing sawijining negara kudu winates ing sawijining klompok ètnis, utawa yèn manéka bangsa jroning kahanan tunggal mesthi kudu duwé hak kanggo ngèksprèsikaké lan latihan idhèntitas nasional uga déning minoritas .[2]


Cathetan[sunting | sunting sumber]


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Nasionalisme ing KamusWiki.
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nasionalisme&oldid=829602"