W.S. Rendra

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
W. S. Rendra
Lair Willibrordus Surendra Broto Rendra
(1935-11-07)Nopèmber 7, 1935
Flag of Indonesia.svg Solo, Indonésia
Tilar donya Agustus 6, 2009(2009-08-06) (umur 73)
Jakarta, Indonésia
Jeneng liya W.S. Rendra
Pagawéyan aktor, penyair

Willibrordus Surendra Broto Rendra lair ing Solo, Jawa Tengah, 7 November 1935 – pati di Jakarta, 6 Agustus 2009 ing yuswa 73 taun), punika satunggiling penyair kondhang ingkang asring dipun juluki minangka "Burung Merak". Piyambakipun dipuntepang dados tiyang ingkang melopori drama kontemplasi ing Indonésia.[1] Bapakipun inggih punika guru basa Indonésia lan basa Jawa Kuno lan ibunipun penari ing Kraton Yogya.[1] Piyambakipun ngadegaken Bengkel Teater ing Yogyakarta taun 1967 lan ugi Bengkel Teater Rendra ing Depok. Wiwit jaman kuliah piyambakipun sampun aktif nyerat carios cekak lan esai wonten ing majalah.

Pendidikan[besut | besut sumber]

  • SMA St. Josef, Solo
  • Fakultas Sastra lan Kebudayaan Universitas Gajah Mada, Yogyakarta
  • American Academy of Dramatical Art, New York, USA (1967)

Karya[besut | besut sumber]

Drama[besut | besut sumber]

  • Orang-orang di Tikungan Jalan
  • SEKDA
  • Mastodon dan Burung Kondor
  • Hamlet (terjemahan dari karya William Shakespeare, dengan judul yang sama)
  • Macbeth (terjemahan dari karya William Shakespeare, dengan judul yang sama)
  • Oedipus Sang Raja (terjemahan dari karya Sophocles, aslinya berjudul "Oedipus Rex")
  • Kasidah Barzanji
  • Perang Troya Tidak Akan Meletus (terjemahan dari karya Jean Giraudoux asli dalam basa Prancis: "La Guerre de Troie n'aura pas lieu")

Sajak/Puisi[besut | besut sumber]

  • Jangan Takut Ibu
  • Balada Orang-Orang Tercinta (Kumpulan sajak)
  • Empat Kumpulan Sajak
  • Rick dari Corona
  • Potret Pembangunan Dalam Puisi
  • Bersatulah Pelacur-Pelacur Kota Jakarta!
  • Nyanyian Angsa
  • Pesan Pencopet kepada Pacarnya
  • Rendra: Ballads and Blues Poem (terjemahan)
  • Perjuangan Suku Naga
  • Blues untuk Bonnie
  • Pamphleten van een Dichter
  • State of Emergency
  • Sajak Seorang Tua tentang Bandung Lautan Api
  • Mencari Bapak
  • Rumpun Alang-alang
  • Surat Cinta
  • Sajak Rajawali
  • Sajak Seonggok Jagung

Penghargaan[besut | besut sumber]

  • Hadiah Puisi saking Badan Musyawarah Kebudayaan Nasional taun 1957.
  • Anugerah Seni saking Departemen Pendidikan lan Kebudayaan taun 1969.
  • Hadiah Seni saking Akademi Jakarta taun 1975.
  • Penghargaan Achmad Bakrie taun 2006.

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Rendra (1976). Tentang Bermain Drama. Jakarta: Pustaka Jaya. 

Pranala Jawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=W.S._Rendra&oldid=1032648"