Sepur Pangandaran

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Pangandaran
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PandahuluPriangan Ekspres
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.000-1.500 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananGambir-Banjar, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan321 km
Waktu parjalananrata-rata 7 jam 53 menit ngasi 8 jam 15 menit
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur173F-174F
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan Èkonomi Premium
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep arah ngarep lan 40 kursi madep arah wingking (èkonomi premium)
    kursi saged direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA173F-174F

Sepur Pangandaran inggih punika sepur klas eksekutif lan ekonomi premium kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) dinggo nglayani lintas Gambir-Banjar tindak lan kondur.

Jeneng "Pangandaran" dijupuk seka salah sawijineng kabupaten ning Jawa Kulon, Kabupaten Pangandaran sing misuwur kanthi potensi pariwisata lan dununge ora adoh saka Setatsiyun Banjar-setatsiyun pungkasan sepur iki.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Gambir-Bandung-Banjar mangkat-mulih.
Lokomotif CC 206
Tata rangkening sepur 4 sepur kelas ekonomi premium (K3 2018/2019 BD/JAKK) + 1 sepur dhahar (M1 2018/2019 BD/JAKK) + 4 sepur kelas eksekutif (K1 2018/2019 BD/JAKK) + 1 sepur pambangkit (P BD/JAKK)

Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Jumlah lungguhan 520 lungguhan

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Pangandaran per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 173F Pangandaran
(Banjar – Bandung – Gambir)
KA 174F Pangandaran
(Gambir – Bandung – Banjar)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Banjar - 16.10 Gambir - 07.35
Ciamis 16.35 16.37 Purwakarta 09.08 09.17
Tasikmalaya 17.11 17.14 Cimahi 10.40 10.42
Cipeundeuy 18.03 18.13 Bandung 10.52 11.00
Cibatu 18.54 18.57 Leles 11.59 12.01
Leles 19.13 19.20 Cibatu 12.16 12.18
Bandung 20.41 21.00 Cipeundeuy 12.51 13.01
Cimahi 21.10 21.12 Tasikmalaya 13.55 14.05
Purwakarta 22.38 22.40 Ciamis 14.34 14.41
Bekasi 23.42 23.44 Banjar 14.34 14.41
Jatinegara 00.00 00.02
Gambir 00.18 -