Setatsiyun Jatinegara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Setasiun Jatinegara
250px
Stasiun Jatinegara taun 2007
Letak
PropinsiDKI Jakarta
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorLaladan Operasi I Jakarta
Dhuwuring stasiun±16 m. dpl.
LayananLihat di pérangan pratélan sepur
Fasilitas
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setasiun
Stasiun Jatinegara taun 1924

Setatsiyun Jatinegara (kodhe: JNG, +16m, saderengipun kamardikan inggih gadhah nama Setatsiyun Meester Cornelis) inggih punika salah satunggaling stasiun sepur ingkang wonten ing Jatinegara, Jakarta Wétan. Setatsiyun punika inggih minangka setatsiyun ingkang saged manggihaken tigang jalur, inggih punika jalur dhateng Stasiun Pasar Senen, jalur dhateng Stasiun Manggarai, lan jalur dhateng Stasiun Bekasi. Saben dintenipun setatsiyun Jatinegara punika dipunlangkungi kirang lngung 350 sepur. Ing caketipun setatsiyun Jatinegara punika inggih wonten dipo lokomotif.[1]

Minangka setatsiyun ingkang ngubungaken dhateng ing sak njawinipun Jakarta, setatsiyun punika inggih dipunlangkungi sadaya sepur dhateng manéka warna kitha ing Pulo Jawa (kejawi ingkang arah késahipun dhateng arah Banten lan Bogor.[2] Nanging, ugi boten sadaya sepur ingkang arah ancasipun dhatengipun dhateng njawi jakarta mandheg kanggé minggahaken penumpang wonten ing setatsiyun punika. namung sepur kelas ékonomi lan sepur kelas bisnis ingkang mandheg kanggé minggahaken penumpang wonten ing sadangunipun arah tindakan dhatang kitha- kitha ing Jawa, déné sadaya sepur kelas èksekutif, kejawi sepur Parahyangan lan Sepur Argo Jati ingkang boten mandheg wonten ing setatsiyun punika. Nanging, sadaya sepur ingkang dhateng tumuju Jakarta sampun mesti mandhapaken penumpang wonten ing setatsiyun punika.[3]

Pratélan sepur ingkang mandheg kanggé minggahaken penumpang ing Stasin Jatinegara[besut | besut sumber]

Kajawi sepur ing nginggil, sadaya sepur èksekutif sanèsipun dhateng kitha-kitha ing Pulo Jawa lumampah langsung ing Setatsiyun Jatinegara

Catatan:** Tanda punika Sepur ingkang boten mandheg wonten ing Stasiun punika

Angkudan umum[besut | besut sumber]

Kanggé ingkang dumunung wonten ing Jabodetabek, supados saged dumugi dhateng Setatsiyun Jatinegara langkung gampil. Wonten sapérangan angkudan umum ingkang mandheg wonten ing setatsiyun punika, ing antawisipun inggih punika:

Busway

  • Koridor V jurusan Ancol - Kampung Melayu
  • Koridor X jurusan Cililitan - Tanjung Priok
  • Koridor XI jurusan Kampung Melayu - Walikota Jakarta Timur
  • APTB jurusan Pulo Gadung - Bekasi
  • APTB jurusan Rawamangun - Bogor

Mikrolet

Metromini

Kopaja

Mayasari Bakti

  • AC117 jurusan Pulo Gadung - Poris Plawad (via JORR - Cikokol - Kebon Nanas).
  • AC122 jurusan Senen - Cikarang (via Cibitung).
  • P9A jurusan Senen - Bekasi (via Bekasi Timur).
  • R57 jurusan Pulo Gadung - Blok M (via UKI - Pancoran - Mampang)

PPD

Cathetan suku[besut | besut sumber]