Sepur Argo Muria

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Argo Muria minangka layanan sepur kelas penumpang eksekutif sing dilakokno dening PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo ngladeni Jalur Gambir-Semarang lan kosok balene. Sepur sepur kang wiwit operasi tanggal 22 Desember 1997, kesah 407 km udakara 6 jam. Jeneng "Muria" dijupuk seka salah sawijineng gunung ing Jawa Tengah, Gunung Muria.

Sepur Argo Muria
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi 4 Semarang
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina700-900 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSemarang Tawang-Gambir, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan720 km
Waktu parjalanan6 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur13-14 (reguler)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif
Susunan tampat duduk50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
kursi saged direbahaké lan diputer
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201, CC 203, CC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional70 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA13-14
Peta rute
Cithakan:SBI-SMT-JAKK

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Semarang TawangGambir mangkat-mulih.
Lokomotif CC 201, CC 203, CC 206
Tata rangkening sepur 4 sepur kelas eksekutif (K1 1997/2001 SMC) + 1 sepur dhahar (M1 1997/2001 SMC) + 5 sepur kelas eksekutif (K1 1997/2001 SMC) + 1 sepur pambangkit (P SMC)

Catetan :

  • Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah
  • Pas dina-dina tertentu ditambahake sepur priority

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur niki ning kisaran antara Rp210.000,00–Rp600.000,00 tergantung jarak sing ditempuh penumpang, subkelas/posisi lungguhan ning njero rangkaian sepur, sarta dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional. Pas dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional ditambahake sepur priority. Liane niku, berlaku pula tarif khusus dinggo lelampahan reguler sing mung isoh dipesan mulai rong jam sakderenge kamangkatan ning setatsiyun-setatsiyun sing ning njero rute ngisor niki.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki yaiku jadwal lakuning sepur Argo Muria per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 13 Argo Muria
(Semarang Tawang–Gambir)
Sepur 14 Argo Muria
(Gambir–Semarang Tawang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Semarang Tawang - 16.00 Gambir - 07.05
Pekalongan 17.05 17.08 Bekasi 07.36 07.38
Tegal 17.51 17.54 Cirebon 09.54 09.59
Cirebon 18.47 18.52 Tegal 10.51 10.54
Bekasi 21.10 21.12 Pekalongan 11.35 11.38
Jatinegara 21.26 21.28 Semarang Tawang 12.46 -
Gambir 21.44 -