Lokomontip

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Lokomotif)
Langsung menyang: pandhu arah, pados
lokomontip diesel hidrolik seri BB304

lokomontip iku bagéan saka rangkean sepur sing nduwèni mesin kanggo ngobahaké sepur. Biasané lokomontip dumunung ing ngarep jroning sawijining rangkéan sepur. Operator saka lokomontip disebut masinis. Masinis nglakokaké sepur adhedhasar printah saka pusat pengendali perjalanan sepur liwat sinyal sing dumunung ing pinggir jalur ril sepur.

Jinis lokomontip miturut mesin[sunting | Owah sumber]

lokomontip listrik duwèkané SS sing operasi ing Batavia nalika paro awal abad ka-20.

Miturut mesiné, lokomontip kapérang dadi

  1. lokomontip uap.
  2. lokomontip diesel mekanis
  3. lokomontip diesel elektrik
  4. lokomontip diesel hidrolik
  5. lokomontip listrik

Jenis lokomontip miturut rodhané[sunting | Owah sumber]

Gambar:Sumbuloko.jpg
Konfigurasi sumbu penggerak lokomontip

Jinis lokomontip miturut konfigurasi sumbu/ as roda lokomontip[1]:

  • 1. kodhe B maknané lokomontip kanthi 2 rodha penggerak utawa Bo-Bo
Tuladha lokomontip Uap Taun 18981898: Seri B Bristol
  • 2. kodhe C maknané lokomontip kanthi 3 rodha penggerak utawa Co-Co
Tuladha lokomontip Uap Taun 19051905: Seri C Birmingham
  • 3. kodhe BB maknané lokomontip mawa gandar 2 2 kanthi rodha penggerak ana 4 as roda utawa nduwèni 8 rodha
Tuladha lokomontip Uap Taun 19201920: Seri BB Manchester
  • 4. kodhe CC maknané lokomontip mawa gandar 3 3 dadi total penggeraké ana 6 as rodha utawa nduwèni 12 rodha .
Tuladha lokomontip Uap Taun 19301930: Seri CC Manchester
  • 5. kodhe D maknané lokomontip mawa gandar 4 loko jinis iki biasané mung nduwèni gandar tunggal saéngga total penggeraké ana 4 as rodha lan gunggung rodha ana 8.
Tuladha lokomontip Uap Taun 19541954: Seri D54 Krupp Liepzig

Deleng uga[sunting | Owah sumber]

Rujukan[sunting | Owah sumber]

  1. ^ Arti Nomor lokomontip Diesel [1]

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:DaftarlokomontipIndonesia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lokomontip&oldid=941634"