Lokomontip

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Lokomotif)
Jump to navigation Jump to search
lokomontip diesel hidrolik seri BB304

lokomontip iku péranganing rangkean sepur kang duwé mesin kanggo ngobahaké sepur. Lumrahé lokomontip dumunung ing ngarep sajeroning sawijining rangkéan sepur. Operator saka lokomontip karan masinis. Masinis nglakokaké sepur dhedhasar préntah saka pusat pengendali perjalanan sepur liwat sinyal kang dumunung ing pinggir jalur ril sepur.

Jinis lokomontip miturut mesin[besut | besut sumber]

lokomontip listrik duwèkané SS kang operasi ing Batavia nalika paro awal abad angka 20.

Miturut mesiné, lokomontip kapérang dadi

  1. lokomontip uwab.
  2. lokomontip diesel mekanis
  3. lokomontip diesel elektrik
  4. lokomontip diesel hidrolik
  5. lokomontip listrik

Jinis lokomontip miturut rodhané[besut | besut sumber]

Gambar:Sumbuloko.jpg
Konfigurasi sumbu penggerak lokomontip

Jinis lokomontip miturut konfigurasi sumbu/ as roda lokomontip[1]:

  • 1. kodhe B tegesé lokomontip kanthi 2 rodha penggerak utawa Bo-Bo
Tuladha lokomontip Uap Taun 18981898: Seri B Bristol
  • 2. kodhe C tegesé lokomontip kanthi 3 rodha penggerak utawa Co-Co
Tuladha lokomontip Uap Taun 19051905: Seri C Birmingham
  • 3. kodhe BB tegesé lokomontip mawa gandar 2 2 kanthi rodha penggerak ana 4 as roda utawa duwé 8 rodha
Tuladha lokomontip Uap Taun 19201920: Seri BB Manchester
  • 4. kodhe CC tegesé lokomontip mawa gandar 3 3 dadi total penggeraké ana 6 as rodha utawa duwé 12 rodha.
Tuladha lokomontip Uap Taun 19301930: Seri CC Manchester
  • 5. kodhe D tegesé lokomontip mawa gandar 4 loko jinis iki racaké mung duwé gandar tunggal saéngga total penggeraké ana 4 as rodha lan gunggung rodha ana 8.
Tuladha lokomontip Uap Taun 19541954: Seri D54 Krupp Liepzig

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:DaftarlokomontipIndonesia