Setatsiyun Bekasi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Bekasi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BKS.png
  • Singkatan: BKS
  • Nomor: 0504
Stasiun Bekasi, 2019.jpg
Setatsiyun Bekasi lan Sepur Cirebon Ekspres sing lagi mandheg kanggo nglayani munggah/mudhun panumpang, 2019
Letak
PropinsiJawa Kulon
KuthaBekasi
KecamatanBekasi Utara
KelurahanMarga Mulya
AlamatDalan Ir. H. Juanda (pintu kidul)
Dalan Perjuangan (pintu lor)
Kodhe pos17142
Sujarah
BukakMaret 1887 (BOS)
Jeneng saderengeStasiun Bekassi
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi I Jakarta
Kelas setasiunGedhe tipe C[1]
PunggelanBKS
Nomer setasiun0504
Dhuwuring stasiun+19 m
Kilometerkm 26+652 lintas Jakarta-Jatinegara-Cikampek
LayananArgo Muria, Argo Cheribon (kajaba KA 18F), Argo Parahyangan (kajaba jadwal excellence, sepur 44F, lan 49F), Gajayana (tambahan arah Jakarta), Purwajaya, Singasari, Gaya Baru Malam Selatan (arah Jakarta), Jayabaya (arah Jakarta), Brantas (arah Jakarta), Gumarang (arah Jakarta), Senja Utama Sala (arah Jakarta), Mataram (arah Jakarta), Gajahwong (arah Jakarta), Senja Utama YK (arah Jakarta), Sawunggalih (arah Jakarta), Pangandaran (arah Jakarta), Tawang Jaya (reguler & premium arah Jakarta), Jayakarta, Kertajaya, Kutojaya Lor, Menoreh, Matarmaja (arah Jakarta), Bengawan, Progo (arah Jakarta), Serayu (kajaba jadwal wengi arah Kroya-Purwakerta), Tegal Ekspres (arah Jakarta), lan KRL Commuter Line
LoketSistem tiket daring; nglayani pemesanan langsung lan pengubahan/pembatalan kamangkatan ing loket utawa liwat aplikasi KAI Access lan pihak ketiga. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggo pencetakan boarding pass. (Kereta Api Indonesia)
Mung nglayani kartu multi-trip lan kartu uang elektronik seka perbankan sing beredar sing bekerjasama karo KAI Commuter lan aplikasi LinkAja. (Kereta Commuter Indonesia)
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 1 lan 4: sepur lurus)
Kathahing peronLoro peron pulo sing pada-pada dhuwur
Jinis pasinyalanElektrik tipe Kyosan K5B[2]
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Bekasi (BKS) yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe tipe C sing letake ing Dl. H. Juanda, Kota Bekasi ing kadhuwuran +19 meter, klebu ning Daerah Operasi I Jakarta. Setatsiyun iki nglayani ewonan panumpang penglaju minuju Jakarta lan sekitare karo KRL Commuter Line lan wonten depo KRL ing sebelah kulon setatsiyun. Sebagai setatsiyun sing letake ing jalur utama Sepur lintas lor Jawa, setatsiyun iki juga dadi salah sawijineng setatsiyun tersibuk amarga dilintasi Sepur seka Jakarta karo macem-macem tujuan ing Jawa. Walaupun demikian, sebagian gedhe sepur lintas kutha ora mandheg ning kene, mung disinggahi sawetara sepur jarak tebih utawa menengah sing mandheg kanggo mudhunake panumpang.

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

Stasiun sadurungé:
Setatsiyun Kranji
Stasiun sabanjuré:
Setatsiyun Bekasi Timur
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. antaranews.com. "Sistem persinyalan Manggarai-Jatinegara diperbarui". Antara News. Dibukak ing 2019-02-27.