Sepur Tawang Jaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Tawang Jaya (Hanacaraka: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦠꦮꦁ​ꦗꦪ, Sepur Tawang Jaya) iku loro layanan sepur panumpang sing dioperasèkaké PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo nglayani lintas Semarang-Pasar Senen lan kosok balèné. Keloro layanan sepur sing dioperasekake, yaiku Tawang Jaya (kelas ekonomi lintas Semarang Poncol-Pasar Senen) sing mulai dinas tanggal 14 April 1984 lan Tawang Jaya Premium (kelas ekonomi premium lintas Semarang Tawang-Pasar Senen) sing mulai dinas tanggal 6 April 2018.

Sepur Tawang Jaya
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi IV Semarang
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina2.998 panumpang per dina (rata-rata sementara)
Perjalanan
Relasi parjalananSemarang-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan405 km (Tawang Jaya)
407 km (Tawang Jaya Premium)
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur161F-162F (Tawang Jaya Premium)
309-310 (Tawang Jaya)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEkonomi Premium (Tawang Jaya Premium)
Ekonomi (Tawang Jaya)
Susunan tampat duduk
  • 80/64 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep arah ngarep lan 40 kursi madep arah wingking (ekonomi premium)
    kursi ora bisa direbahake
  • 106 kursi disusun 3-2 (ekonomi)
    kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten (Mung ana ning kelas ekonomi premium)
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
Lokomotif201/CC 203/CC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional70 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA161F-162F (Tawang Jaya Premium)
309-310 (Tawang Jaya)
Peta rute
Cithakan:SBI-SMT-JAKK

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Semarang PoncolPasar Senen mangkat-mulih. (Tawang Jaya)
Semarang Tawang–Pasar Senen mangkat-mulih. (Tawang Jaya Premium)
Tata rangkening sepur Tawang Jaya

7 sepur kelas ekonomi (K3 SMC) + 1 sepur dhahar pambangkit (KMP3/MP3 SMC) + 7 sepur kelas ekonomi (K3 SMC) + 1 sepur pambangkit* (P SMC)

Tawang Jaya Premium

4 sepur kelas ekonomi premium (K3 SMC) + 1 sepur dhahar (M1 SMC) + 4 sepur kelas ekonomi (K3 SMC) + 1 sepur pambangkit (P SMC)

Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ana ning teksiran watara Rp105.000,00–Rp140.000,00 kanggo kelas ekonomi lan Rp190.000,00–Rp 300.000,00 kanggo kelas ekonomi premium, gumantung jarak sing ditempuh, subkelas/posisi lungguhan ing sajeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Tawang Jaya[besut | besut sumber]

Jadwal lakuning sepur Tawang Jaya per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 309 Tawang Jaya
(Semarang Poncol – Pasar Senen)
KA 310 Tawang Jaya
(Pasar Senen – Semarang Poncol)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Tiba Mangkat
Semarang Poncol - 13.25 Pasar Senen - 23.35
Weleri 14.01 14.04 Pegadenbaru 01.27 01.29
Pekalongan 14.46 14.50 Haurgeulis 01.42 01.44
Pemalang 15.17 15.20 Jatibarang 02.21 02.23
Tegal 15.47 15.54 Cirebon Prujakan 02.59 03.09
Brebes 16.06 16.08 Babakan 03.33 03.35
Tanjung 16.26 16.28 Tanjung 03.54 03.56
Babakan 16.44 16.46 Brebes 04.15 04.18
Cirebon Prujakan 17.07 17.16 Tegal 04.31 04.37
Haurgeulis 18.27 18.29 Pemalang 05.02 05.05
Bekasi 20.03 20.05 Pekalongan 05.33 05.38
Pasar Senen 20.34 - Weleri 06.20 06.23
Semarang Poncol 07.00 -

Tawang Jaya Premium[besut | besut sumber]

Jadwal lakuning sepur Tawang Jaya Premium per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 161F Tawang Jaya Premium
(Semarang Tawang – Pasar Senen)
KA 162F Tawang Jaya Premium
(Pasar Senen – Semarang Tawang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Semarang Tawang - 20.40 Pasar Senen - 07.25
Semarang Poncol 20.47 20.53 Karawang 08.24 08.26
Weleri 21.25 21.27 Jatibarang 09.53 09.55
Pekalongan 22.07 22.11 Cirebon 10.25 10.46
Pemalang 22.38 22.41 Brebes 11.35 11.37
Tegal 23.05 23.10 Tegal 11.49 11.54
Cirebon 00.05 00.10 Pemalang 12.17 12.20
Jatibarang 00.40 00.42 Pekalongan 12.46 12.50
Karawang 02.09 02.11 Weleri 13.28 13.31
Bekasi 02.42 02.44 Semarang Poncol 14.03 14.08
Jatinegara 03.01 03.03 Semarang Tawang 14.15 -
Pasar Senen 03.14 -