Setatsiyun Cirebon Prujakan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Setatsiyun Cirebon Prujakan (CNP) (basa Cirebon: Sêtasiyun Cêrbon Parujakan) yaiku stasiun kereta api kelas gedhe tipe A seng manggon neng Pekalangan, Pekalipan, Kutha Cirebon ning kadhuwuran +4 m. Setatsiyun niki yaiku setatsiyun utama PT. Kereta Api Indonesia (Persero) lan ning Daerah Operasi III Cirebon, lan marupakan setatsiyun kangge mandeg sepur-sepur klas ekonomi sing arep menyang Jakarta lan ning kutha-kutha ning bagian tengah lan wetan Pulo Jawa. Kangge klas eksekutif, bisnis, utawa campuran mandegke dilayani ning Setatsiyun Cirebon.

Stasiun Cirebon Prujakan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CNP.png
  • Singkatan: CNP
Letak
PropinsiJawa Kulon
KuthaCirebon
KecamatanPekalipan
KelurahanPekalangan
AlamatDl. Nyimas Gandasari no.1, Pekalangan, Pekalipan, Cirebon
45118
Sujarah
Bukak1 Mei 1897
Jeneng saderengeStasiun Cheribon SCS, Tjirebon Proedjakan
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi III Cirebon
Kelas setasiunGedhe tipe A[1]
PunggelanCNP
Dhuwuring stasiun+4 m
Kilometerkm 222+367 lintas Semarang PoncolTegalCirebon
LayananGaya Baru Malam Selatan, Brantas, Bangunkarta, Dharmawangsa, Bogowonto, Kaligung, Majapahit, Kertajaya, Jaka Tingkir, Kutojaya Lor, Menoreh, Matarmaja, Bengawan, Progo, Tawang Jaya, Tegal Ekspres, Parcel ONS Lor, lan Angkutan Semen Holcim
LoketSistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur9
  • jalur 2 lan 7: sepur lurus arah Cirebon-Jakarta
  • jalur 3: sepur lurus arah Semarang-Surabaya
  • jalur 8: sepur lurus arah Prupuk-Kroya
Kathahing peron5 (siji peron sisi lan papat peron pulo seng padha-padha radha dhuwur), tapi ora ana peron pulo ning antara jalur 2 lan 3, 4-5-6, sarta 7 lan 8.
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Ciri khas[besut | besut sumber]

Padha karo setatsiyun-setatsiyun lia sing nglayani penumpang ning Daop III, setatsiyun niki ngrungokake lagu instrumental judule Kota Cirebon saben ana sepur penumpang seng rawuh lan budhal.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Barang[besut | besut sumber]

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing ngisor niki jadwal sepur penumpang sing mandeg ning Setatsiyun Cirebon Prujakan per 20 Februari 2021 (Gapeka 2021).

No. KA KA Dhateng Kelas Teka Mangkat
138F Bogowonto Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Eksekutif & Ekonomi Plus 01.02 01.09
294 Progo Ekonomi 01.40 02.02
310 Tawang Jaya Semarang Poncol (SMC) 02.59 03.09
291 Bengawan Jakarta Pasar Senen (PSE) 03.18 03.40
255 Kertajaya Ekonomi Premium 05.04 05.15
251 Majapahit Ekonomi Plus 05.35 05.47
129 Dharmawangsa Eksekutif & Ekonomi 06.15 06.25
203 Kaligung* Cirebon Prujakan (CNP) Eksekutif & Ekonomi Plus 08.32 -
204 Semarang Poncol (SMC) - 09.00
260F Kutojaya Utara Kutoarjo (KTA) Ekonomi Premium 09.23 09.31
292 Bengawan Solo Purwasari (PWS) Ekonomi 09.42 09.48
263 Menoreh Jakarta Kota (JAKK) Ekonomi Plus 11.26 11.34
130 Dharmawangsa Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi 11.52 12.00
257 Jaka Tingkir Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Plus 12.37 12.44
320 Tegal Ekspres Tegal (TG) Ekonomi 13.16 13.26
282 Matarmaja Malang (ML) 13.41 13.55
104 Gaya Baru Malam Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ekonomi Plus 14.15 14.25
121 Bangunkarta Jakarta Pasar Senen (PSE) 14.20
122 Jombang (JG) 14.52 15.00
137F Bogowonto Jakarta Pasar Senen (PSE) 14.59 15.12
110 Brantas Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi 16.38 16.48
319 Tegal Ekspres Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 16.52 17.00
309 Tawang Jaya 17.07 17.16
256 Kertajaya Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Premium 17.24 17.34
293 Progo Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 20.19 20.27
259F Kutojaya Utara Jakarta Kota (JAKK) Ekonomi Premium 21.14 21.24
258 Jaka Tingkir Solo Purwasari (PWS) Ekonomi Plus 21.23 21.34
281 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 21.32 21.40
103 Gaya Baru Malam Selatan Eksekutif & Ekonomi Plus 22.07 22.17
264 Menoreh Semarang Tawang (SMT) Ekonomi Plus 22.25 22.34
109 Brantas Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi 22.27 22.37
252 Majapahit Malang (ML) Ekonomi Plus 23.20 23.30

Katerangan: jeneng sepur sing ana tanda lintang (*) klebu sepur aglomerasi.

Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.