Sepur Matarmaja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Matarmaja
KA Matarmaja.jpg
Sepur Matarmaja nglintas ning daerah Sala
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PandahuluMaja lan Tatar (1976-1984)
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina800-1.000 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananMalang-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan881 km
Waktu parjalanan15 jam 57 menit (ML-PSE)
16 jam 39 menit (PSE-ML)
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur281-282 (Règulér)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈkonomi
Susunan tampat duduk106 kursi disusun 3-2 (èkonomi)
kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahaké
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201/CC 203
Lebar sepur1.067
Kacepatan operasional70 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA281-282

Sepur Matarmaja inggih punika sepur klas ekonomi kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) Daop 8 Surabaya dinggo nglayani lintas Pasar Senen-Malang liwat Semarang Tawang tindak lan kondur.

Jeneng Matarmaja yaiku singkatan seko jeneng kutha sing diliwati sepur niki, "Malang, Blitar, Madiun, lan Jakarta".

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute MalangPasar Senen mangkat-mulih. (liwat KadhiriSemarang)
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 Sepur dhahar-pambangkit (KMP3) 5 6 7 8 9
Katerangan Sepur penumpang kelas ekonomi (K3) Sepur penumpang kelas ekonomi (K3)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Wiwit 2 Januari 2020, tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp90.000,00–Rp150.000,00 gumantung jarak sing ditempuh panumpang. Sepur iki yaiku siji seka lima layanan sepur kelas ekonomi sing ngalami parubahan layanan seka subsidi dadi komersial (non-PSO) wiwit 1 Januari 2019. Liane niku, berlaku pula tarif khusus sing isoh dipesen mulai 2 jam sakderenge kamangkatan ning setatsiyun-setatsiyun sing ing njero lintas sor iki.

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Jadwal lelungan sepur Matarmaja per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

Sepur 281 Matarmaja
(Malang–Pasar Senen)
Sepur 282 Matarmaja
(Pasar Senen–Malang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Malang - 09.00 Pasar Senen - 10.30
Malang Kotalama 09.05 09.09 Pegadenbaru 12.15 12.17
Kepanjen 09.31 09.34 Terisi 12.49 12.51
Sumberpucung 09.49 09.52 Jatibarang 13.08 13.10
Kesamben 10.14 10.16 Cirebon Prujakan 13.47 13.57
Wlingi 10.30 10.34 Babakan 14.18 14.20
Blitar 10.55 11.00 Tegal 15.03 15.10
Ngunut 11.18 11.22 Pekalongan 16.00 16.06
Tulungagung 11.34 11.37 Semarang Tawang 17.26 17.52
Kadhiri 12.04 12.12 Telawa 18.58 19.04
Kertasana 12.43 12.47 Kalioso 20.06 20.14
Nganjuk 13.07 13.09 Sala Jebres 20.33 20.43
Madiun 13.50 14.00 Ngawi 21.41 21.43
Magetan 14.11 14.13 Magetan 21.57 21.59
Ngawi 14.27 14.29 Madiun 22.10 22.23
Sala Jebres 15.29 15.34 Nganjuk 23.05 23.08
Semarang Tawang 17.50 18.02 Kertasana 23.29 23.35
Pekalongan 19.21 19.25 Kadhiri 00.06 00.09
Tegal 20.14 20.20 Tulungagung 00.35 00.38
Babakan 21.00 21.02 Ngunut 00.51 00.53
Cirebon Prujakan 21.22 21.30 Blitar 01.11 01.16
Jatibarang 22.06 22.08 Wlingi 01.37 01.41
Terisi 22.24 22.26 Kesamben 01.54 01.57
Pegadenbaru 22.58 23.00 Sumberpucung 02.18 02.21
Bekasi 00.24 00.26 Kepanjen 02.36 02.39
Jatinegara 00.45 00.47 Malang Kotalama 03.01 03.04
Pasar Senen 00.57 - Malang 03.09 -