Setatsiyun Ngunut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Stasiun Ngunut

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun NT.png
  • Singkatan: NT
  • Nomor: 5016
Stasiun Ngunut 2020.jpg
Tampak depan Stasiun Ngunut, 2020
Letak
PropinsiJawa Timur
KabupatènTulungagung
KecamatanNgunut
DésaNgunut
AlamatDalan Stasiun Ngunut
66292
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VII Madiun
Kelas setasiunII[1]
PunggelanNT
Nomer setasiun5016
Dhuwuring stasiun+104 m
Kilometerkm 143+861 lintas Bangil-Blitar-Kertasana
LayananSingasari, Brantas (arah Jakarta), Matarmaja, lan Dhoho
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur3 (jalur 1: sepur lurus)
Kathahing peron2 (siji peron sisi lan siji peron pulo sing pada-pada rada dhuwur)
30px Fasilitas parkir:
Ya
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Ngunut (NT) yaiku setatsiyun sepur kelas II sing terletak ing Ngunut, Ngunut, Tulungagung; ning kadhuwuran +104 meter; klebu ing njero Daerah Operasi VII Madiun. Setatsiyun iki ana sekitar 145 meter ning arah lor seka dalan raya TulungagungBlitar ngliwati Dalan Stasiun; cedhak karo Pekan Ngunut. Setatsiyun iki nduwe telu jalur sepur karo jalur 1 mrupakan sepur lurus lan jalur 3 mrupakan jalur badug.

Beda karo setatsiyun-setatsiyun liya ning Daop VII, setatsiyun iki nggunakake desain atap limasan.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Antarkutha[besut | besut sumber]

Lokal[besut | besut sumber]

Dhoho, tujuan Kertasana bersambung Surabaya liwat Kadhiri lan menyang Blitar

Persilangan lan persusulan[besut | besut sumber]

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Ngunut per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
282 Matarmaja Malang (ML) Ekonomi 00.15 00.17
102 Singasari Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi Plus 07.00 07.02
281 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE)

via Madiun (MN)-Semarang Tawang (SMT)

Ekonomi 11.42 11.44
109 Brantas Eksekutif & Ekonomi 12.33 12.43
101 Singasari Jakarta Pasar Senen (PSE)

via Madiun (MN)-Yogyakarta Lempuyangan (LPN)-Purwakerta (PWT)

Eksekutif & Ekonomi Plus 16.52 16.54
Sepur Dhoho
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Blitar Menyang Kertasana-
Surabaya Kota via Kadhiri
359/352 10.07 10.20 351/360 04.39 04.46
361/354 14.04 14.08 353/362 10.46 10.48
363/356 16.45 16.56 355/364 13.58 14.06
365/358 22.33 22.35 357/366 17.21 17.23

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.