Sepur Singasari

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Singasari yaiku layanan sepur layanan kelas eksekutif & ekonomi plus sing ngladi ing koridor Blitar-Pasar Senen ngliwati Yogyakarta ing jalur kidul lan kosok balene.

Sepur Singasari
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VII Madiun
PandahuluSinghasari (CN-SB) (1961-1970 an)
Senja Singosari (2012)
Singosari (2016)
Krakatau (2013-2017)
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.670 panumpang
Perjalanan
Relasi parjalananBlitar-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan880 km
Waktu parjalanan13 jam 43 menit (BL-PSE)
13 jam 40 menit (PSE-BL)
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur101-102
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan ekonomi plus
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80/64 kursi disusun 3-2 (ekonomi plus)
    kursi saling adep adepan lan ora bisa direbahaké
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA101-102
Peta rute
Cithakan:ML-PSE

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute BlitarPasar Senen mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 5 Sepur dhahar-pambangkit (MP3) 1 2 3 4 Sepur bagasi (B)
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas ekonomi modif (K3)
Catetan :
  • Sawetara sepur ekonomi plus kasebut ana papan kosong kanggo penyandang cacat dadi cacahe kursi per sepur akehe 64 kursi
  • Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp245.000,00–Rp410.000,00 gumantung layanan kelas, jarak sing ditempuh panumpang, sarta din-dina mirunggon kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional. Liyane saka iki, berlaku tarif khusus sing isoh dipesen mulai loro jam sakderenge kamangkatan pada setatsiyun-setatsiyun sing anda ning lintas berikut.

  • Blitar/SoloMadiun utawa sewalike: Rp40.000,00 (ekonomi plus) lan Rp70.000,00 (eksekutif)
  • KediriYogyakarta utawa sewalike: Rp100.000,00 (ekonomi plus) lan Rp150.000,00 (eksekutif)
  • MadiunYogyakarta utawa sewalike: Rp70.000,00 (ekonomi plus) lan Rp100.000,00 (eksekutif)
  • SoloYogyakarta utawa sewalike: Rp40.000,00 (ekonomi plus) lan Rp55.000,00 (eksekutif)
  • CirebonJakarta utawa sewalike: Rp105.000,00 (ekonomi plus) lan Rp165.000,00 (eksekutif)
  • BekasiJakarta utawa sewalike: Rp20.000,00 (ekonomi plus) lan Rp30.000,00 (eksekutif)

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Singasari per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 101 Singasari
(Blitar–Pasar Senen)
KA 102 Singasari
(Pasar Senen–Blitar)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Blitar - 16.35 Pasar Senen - 17.40
Ngunut 16.52 16.54 Bekasi 18.08 18.10
Tulungagung 17.05 17.07 Karawang 18.41 18.43
Kediri 17.30 17.32 Cikampek 19.01 19.03
Kertosono 17.56 17.59 Haurgeulis 19.43 19.45
Nganjuk 18.19 18.21 Jatibarang 20.18 20.20
Caruban 18.46 18.48 Cirebon 20.49 21.12
Madiun 19.02 19.07 Purwokerto 23.17 23.27
Magetan 19.17 19.19 Kroya 23.52 23.55
Ngawi 19.33 19.51 Gombong 00.19 00.21
Walikukun 20.08 20.10 Karanganyar 00.30 00.32
Purwosari 20.57 21.01 Kebumen 00.45 00.48
Klaten 21.22 21.24 Kutoarjo 01.12 01.19
Lempuyangan 21.48 21.53 Wates 01.45 01.47
Wates 22.22 22.25 Lempuyangan 02.14 02.19
Kutoarjo 22.52 22.57 Klaten 02.41 02.43
Kebumen 23.21 23.23 Purwosari 03.04 03.09
Karanganyar 23.35 23.37 Walikukun 03.56 03.58
Gombong 23.46 23.49 Ngawi 04.13 04.15
Kroya 00.13 00.17 Magetan 04.28 04.30
Purwokerto 00.42 00.50 Madiun 04.41 04.49
Haurgeulis 04.07 04.09 Caruban 05.03 05.05
Cikampek 04.52 04.54 Nganjuk 05.32 05.34
Karawang 05.13 05.15 Kertosono 05.53 05.56
Bekasi 05.46 05.48 Kediri 06.20 06.23
Jatinegara 06.05 06.07 Tulungagung 06.47 06.49
Pasar Senen 06.18 - Ngunut 07.00 07.02
Blitar 07.20 -