Sepur Kahuripan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Kahuripan inggih punika layanan sepur ekonomi kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) dinggo nglayani lintas Kiaracondong-Blitar liwat Lempuyangan-Tasikmalaya tindak lan kondur. Sepur iki mulai beroperasi wiwit tanggal 26 Juli 1995

Sepur Kahuripan
Sepur Kahuripan.jpg
Lokomotif CC203 95 11 YK narik Sepur Kahuripan sawise mandheg ning Setatsiyun Purwasari
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.300 panumpang per sasi
Perjalanan
Relasi parjalananKiaracondong-Blitar, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan775 km
Waktu parjalananrata-rata 14 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈkonomi
Susunan tampat duduk106 kursi disusun 3-2 (ekonomi)
kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201/CC 203
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA283-284

Jeneng "Kahuripan" dijupuk seka jeneng kerajaan ning Jawa Wetan, Kerajaan Kahuripan, sing dibangun karo Raja Airlangga wiwit 1009-dibangun minangka tutugan seka Kerajaan Medang sing ambruk taun 1006.

Wiwit 1 April 2016, tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp80.000,00-Rp84.000,00 gumantung jarak sing ditempuh panumpang.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Kiaracondong–Blitar mangkat-mulih.
Lokomotif CC 201/CC 203
Tata rangkening sepur 3 sepur kelas ekonomi (K3 BD) + 1 sepur dahar pambangkit (KMP3 BD) + 4 sepur kelas ekonomi (K3 BD)

Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Kahuripan per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

Sepur 283 Kahuripan
(Blitar – Kiaracondong)
Sepur 284 Kahuripan
(Kiaracondong – Blitar)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Blitar - 16.10 Kiaracondong - 23.10
Tulungagung 16.39 16.41 Cipeundeuy 00.46 00.56
Kadhiri 17.07 17.10 Tasikmalaya 02.01 02.04
Papar 17.24 17.26 Ciamis 02.25 02.32
Kertasana 17.41 17.44 Banjar 03.04 03.15
Nganjuk 18.03 18.05 Sidareja 03.54 03.56
Caruban 18.31 18.33 Maos 04.41 04.43
Madiun 18.47 18.53 Kroya 04.57 05.00
Magetan 19.04 19.06 Gombong 05.27 05.29
Ngawi 19.21 19.23 Kuthaarja 06.16 06.23
Walikukun 19.40 19.42 Wates 06.52 06.54
Sragen 20.02 20.17 Lempuyangan 07.26 07.31
Purwasari 20.46 20.49 Klaten 07.54 07.56
Klaten 21.12 21.14 Purwasari 08.19 08.24
Lempuyangan 21.37 21.42 Sragen 08.53 08.55
Wates 22.10 22.12 Walikukun 09.16 09.18
Kuthaarja 22.41 22.44 Ngawi 09.34 09.36
Kebumen 23.09 23.11 Magetan 09.51 09.53
Karanganyar 23.25 23.27 Madiun 10.04 10.09
Kroya 23.59 00.11 Caruban 10.24 10.26
Maos 00.25 00.27 Nganjuk 10.54 10.56
Sidareja 01.26 01.42 Kertasana 11.16 11.22
Banjar 02.24 02.32 Papar 11.36 11.38
Ciamis 02.57 02.59 Kadhiri 11.52 11.54
Tasikmalaya 03.24 03.27 Tulungagung 12.27 12.29
Cipeundeuy 04.16 04.26 Blitar 13.00 -
Kiaracondong 06.00 -