Setatsiyun Klaten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Setatsiyun Klaten (KT) yaiku setatsiyun sepur kelas 1 sing manggon ning Tonggalan, Klaten Tengah, Kabupaten Klaten ning kadhuwuran +151 m. Setatsiyun iki klebu ning Daerah Operasi VI Yogyakarta. Setatsiyun iki cedhak karo dalan lingkar njobo Kabupaten Klaten lan Terminal Ir. Soekarno ning sebelah kidul.

Stasiun Klaten

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KT.png
  • Singkatan: KT
Stasiun Klaten 2020.jpg
Setatsiyun Klaten, 2020
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènKlaten
KecamatanKlaten Tengah
KelurahanTonggalan
AlamatDl. K.H. Samanhudi 53
Kodhe pos57412
Sujarah
Bukak9 Juli 1871
Jeneng saderengeStasiun Station Klatten
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VI Yogyakarta
Kelas setasiun1[1]
PunggelanKT
Dhuwuring stasiun+151 m
LayananArgo Lawu (reguler & fakultatif), Argo Dwipangga (reguler & fakultatif), Gajayana Tambahan, Singasari, Gaya Baru Malam Selatan, Ranggajati, Wijayakusuma, Bangukarta, Fajar/Senja Utama Sala, Mataram, Lodaya, Sancaka Lor, Malioboro Ekspres, Sancaka (jadwal esuk arah Yogyakarta & wengi arah Surabaya, Mutiara Wetan, Joglosemarkerto, Logawa, Jayakarta, Jaka Tingkir, Kahuripan, Pasundan, Sri Tanjung, Bengawan, KRL Commuter Line, BIAS lan Parcel ONS (Tengah lan Kidul)
LoketSistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur6 (jalur 1 lan 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan siji peron pulo sing lagi dibangun peron rada dhuwur)
Jinis pasinyalanElektrik tipe Sinyal Interlocking Len-02
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Ning arah wetan setatsiyun iki, sakderenge Setatsiyun Ceper, wonten Setatsiyun Ketandan sing uwis ora aktif sejak jalur ganda lintas Kutoarjo-Solo dioperasikake.

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Srowot
Kuthaarja-Purwasari-Sala Balapan Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Ketandan
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.