Sepur Wijayakusuma

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Wijayakusuma minangka layanan sepur kelas penumpang kelas eksekutif lan ekonomi premium sing dilakokno dening PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo nglayani lintas Cilacap-Banyuwangi Ketapang kosok balene. Jeneng Wijayakusuma asale seka jeneng kembang sing terkenal ning Kabupaten Cilacap

Sepur Wijayakusuma
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi V Purwakerta
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananCilacap-Ketapang, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan790 km
Waktu parjalananrata-rata 14-15 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji kali lunga mulih sedina
Nomor sepur115-118
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan ekonomi premium
Fasilitas difabelWonten
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 64 kursi disusun 2-2. Akehe 32 kursi madep ngarep lan 32 kursi madep mburi (ekonomi premium)
    kursi saged direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201, CC 203
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional50 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA115-118
Peta rute
Cithakan:CP-SB-KTG

Sepur Wijayakusuma pertama kali dioperasiake gur nglayani lintas Cilacap–Yogyakarta–Sala pas 26 September 2017, diluncurake kanggo nambahake layanan sepur panumpang minuju Setatsiyun Cilacap sing isih terbatas banget.

Tanggal 1 September 2018, lintas layanan sepur iki didawakake ngasi Setatsiyun Ketapang karo nambahake layanan kelas eksekutif.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Cilacap–Banyuwangi Ketapang mangkat-mulih.
Lokomotif CC 201, CC 203
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 Sepur dahar-pambangkit (MP3) 1 2 3
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas ekonomi premium (K3)
Catetan :
  • Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah
  • Ana sepur kelas ekonomi premium sing ana kursi khusus penyandang cacat dadi jumlah kursi saben sepur cacahe 64 kursi

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur niki ning kisaran antara Rp190.000,00–Rp750.000,00 dinggo kelas eksekutif lan Rp140.000,00–Rp550.000,00 dinggo kelas ekonomi premium tergantung jarak sing arep ditempuh penumpang, subkelas, lan dina-dina kamangkatan tertentu misal pasa akhir minggu utawa dina prei nasional.

Jadwal lelampahan[besut | besut sumber]

Ing ngisor niki jadwal lelampahan sepur Wijayakusuma per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 116/117 Wijayakusuma
(Cilacap–Ketapang)
KA 118/115 Wijayakusuma
(Ketapang–Cilacap)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Cilacap - 15.10 Ketapang - 11.20
Maos 15.37 15.40 Banyuwangi Kota 11.34 11.36
Kroya 15.52 15.57 Rogojampi 11.49 11.58
Sumpiuh 16.10 16.12 Temuguruh 12.10 12.12
Gombong 16.27 16.30 Kalisetail 12.22 12.24
Kebumen 16.50 16.53 Kalibaru 12.42 12.44
Kutowinangun 17.03 17.05 Kalisat 13.28 13.30
Kuthaarja 17.22 17.25 Jember 13.49 13.57
Yogyakarta 18.15 18.20 Rambipuji 14.09 14.11
Klaten 18.43 18.45 Tanggul 14.31 14.33
Sala Balapan 19.08 19.11 Klakah 15.03 15.05
Sragen 19.35 19.37 Probolinggo 15.40 15.45
Ngawi 20.08 20.10 Pasuruan 16.20 16.22
Madiun 20.32 20.36 Bangil 16.40 16.44
Nganjuk 21.12 21.14 Sidoarjo 17.06 17.09
Kertasana 21.32 21.35 Surabaya Gubeng 17.32 18.12
Jombang 21.49 21.51 Boharan 18.31 18.37
Mojokerto 22.10 22.13 Mojokerto 18.55 18.58
Surabaya Gubeng 22.50 23.35 Jombang 19.17 19.19
Sidoarjo 23.58 00.01 Kertasana 19.32 19.35
Bangil 00.23 00.27 Nganjuk 19.54 19.56
Pasuruan 00.45 00.47 Madiun 20.33 20.38
Probolinggo 01.22 01.27 Ngawi 21.02 21.19
Klakah 02.02 02.04 Sragen 21.51 21.53
Tanggul 02.34 02.36 Sala Balapan 22.16 22.19
Rambipuji 02.56 02.58 Klaten 22.43 22.45
Jember 03.10 03.18 Yogyakarta 23.03 23.13
Kalisat 03.38 03.40 Kuthaarja 00.04 00.09
Kalibaru 04.25 04.27 Kebumen 00.31 00.33
Kalisetail 04.45 04.47 Gombong 00.51 00.53
Temuguruh 04.57 04.59 Sumpiuh 01.08 01.10
Rogojampi 05.11 05.13 Kroya 01.21 01.24
Banyuwangi Kota 05.25 05.31 Sikampuh 01.31 01.38
Ketapang 05.44 - Maos 01.45 01.48
Cilacap 02.15 -