Setatsiyun Jember

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Jember

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun JR.png
  • Singkatan: JR
  • Nomor: 5420
Letak
PropinsiJawa Wetan
KuthaJember
KecamatanPatrang
KelurahanJemberlor
AlamatDl. Wijayakusuma No.5
Kodhe pos68118
Sujarah
Bukak1 Juni 1897
Jeneng saderengeStasiun Djember
Badan kang ngoprasikaken sadurungipunStaatsspoorwegen Oosterlijnen
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi IX Jember
Kelas setasiunGedhé tipe B[1]
PunggelanJR
Nomer setasiun5420
Dhuwuring stasiun+89 m
Kilometerkm 197+285 lintas Surabaya Kota-Probolinggo-Kalisat-Panarukan
LayananRanggajati, Wijayakusuma, Mutiara Wetan, Logawa, Sri Tanjung, Tawang Alun, Probowangi, Pandanwangi, lan Sepur Semen Tiga Roda
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pawurungan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggé pancétakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur8 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing rada dhuwur lan loro peron pulo sing cukup endhèk)
Jinis pasinyalanÈlèktrik jinis Siemens DrS60[2]
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Jember (JR) iku setatsiyun sepur kelas gedhé tipe B sing ana ing Jemberlor, Patrang, Kabupaten Jember. Setatsiyun sing dumunung ing dhuwur +89 meter iki kalebu ing Daerah Operasi IX Jember. Setatsiyun iki lokasine ora adoh seka Alun-alun Kabupaten Jember. Kabeh sepur sing nglintas jalur Bangil-Kalisat-Banyuwangi mesti mandeg ning setatsiyun iki.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Penumpang[besut | besut sumber]

Antarkutha[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Lokal[besut | besut sumber]

Pandanwangi, saking lan menyang Banyuwangi

Barang[besut | besut sumber]

KA Semen Tiga Roda, menyang Nambo via Surabaya-Semarang-Cirebon lan menyang Banyuwangi

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing ngisor niki jadwal sepur penumpang sing mandek ning Setatsiyun Jember per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. KA KA Dhateng Kelas Teka Mangkat
116/117 Wijayakusuma Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 03.10 03.18
180/181 Mutiara Wetan 04.52 05.00
114/111 Ranggajati Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Cirebon (CN) Eksekutif & Bisnis - 05.10
250/247 Logawa Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Purwakerta (PWT) Bisnis & Ekonomi 06.00
314/315 Tawang Alun* Bangil (BG) bersambung Malang Kotalama (MLK) Ekonomi 07.53 08.01
290/287 Sri Tanjung Surabaya Kota (SB) bersambung Yogyakarta Lempuyangan (LPN) 09.24 09.32
317 Probowangi* Banyuwangi Ketapang (KTG) 09.50 10.00
118/115 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Cilacap (CP) Eksekutif & Ekonomi Premium 13.49 13.57
318 Probowangi* Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 17.18 17.26
288/289 Sri Tanjung Banyuwangi Ketapang (KTG) 17.24 17.32
248/249 Logawa Jember (JR) Bisnis & Ekonomi 18.40 -
182/179 Mutiara Wetan Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 19.57 20.10
112/113 Ranggajati Jember (JR) Eksekutif & Bisnis 20.08 -
316/313 Tawang Alun* Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 21.03 21.11

Katerangan: jeneng sepur sing ana tanda bintang (*) klebu sepur aglomerasi.

Sepur Pandanwangi
Menyang Banyuwangi Ketapang Menyang Jember
No. KA Teka Mangkat No. KA Teka Mangkat
379 - 05.30 380 12.25 -
381 14.10 382 20.45
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46).