Sepur Probowangi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Probowangi
Kereta api Probowangi.jpg
KA Probowangi nalika mandheg ana ing Stasiun Jember
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkuta
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi IX Jember [1]
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Gubeng-Ketapang, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan282 km
Pelayanan
KelasÉkonomi
Susunan tampat duduk106 kursi disusun 3-2
Kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Fasilitas hiburanOra
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201, CC 203, CC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional50 ngantos 100 km/jam
Nomor KA213-214
Peta rute
==Rute Sepur==

Sepur Probowangi ya iku salah sawijining layanan Transportasi dharat kagungané Kereta Api Indonesia. Sepur iki maringi layanan rutè tindhakan saka kutha Kutha Surabaya menyang Kabupatèn Banyuwangi tindak lan wangsul. Probowangi iku gadhah cèrkakan saka Prabalingga (pocapané Probolinggo), uga arané saka Kabupatèn Prabalingga lan Banyuwangi, arané saka Kabupatèn Banyuwangi.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute KetapangSurabaya Gubeng
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 Sepur dahar-pambangkit 4 5 6
Katerangan Sepur panumpang kelas ekonomi (K3) Sepur panumpang kelas ekonomi (K3)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Probowangi per 10 Februari 2021 (sesuai Gapeka 2021).

Sepur 317 Probowangi
(Surabaya Gubeng – Ketapang)
Sepur 318 Probowangi
(Ketapang - Surabaya Gubeng)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Gubeng - 05.30 Ketapang - 14.45
Wonokromo 05.37 05.40 Banyuwangi Kota 14.58 15.00
Waru 05.47 05.49 Rogojampi 15.12 15.14
Sidoarjo 06.02 06.06 Temuguruh 15.26 15.28
Bangil 06.30 06.36 Kalisetail 15.38 15.44
Pasuruan 06.54 07.00 Kalibaru 16.04 16.10
Grati 07.16 07.22 Kalisat 16.55 16.57
Probolinggo 07.44 07.53 Jember 17.18 17.26
Klakah 08.30 08.32 Rambipuji 17.39 17.41
Tanggul 09.04 09.06 Tanggul 18.02 18.06
Rambipuji 09.26 09.28 Klakah 18.37 18.39
Jember 09.50 10.00 Ranuyoso 18.46 18.55
Kalisat 10.20 10.26 Leces 19.13 19.19
Kalibaru 11.10 11.12 Probolinggo 19.32 19.37
Kalisetail 11.30 11.32 Pasuruan 20.12 20.14
Temuguruh 11.42 11.44 Bangil 20.32 20.36
Rogojampi 11.56 12.00 Sidoarjo 20.59 21.02
Banyuwangi Kota 12.13 12.15 Waru 21.15 21.19
Ketapang 12.30 - Wonokromo 21.26 21.29
Surabaya Gubeng 21.36 -


Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]