Sepur Mutiara Wetan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Mutiara Wetan
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi IX Jember
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina440-1.000 penumpang per hari
Perjalanan
Relasi parjalananKetapang-Yogyakarta, pp.
Jarak parjalanan601 km
Waktu parjalananrata-rata 12 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji perjalanan mangkat mulih sedina
Nomor sepur179-182
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEksekutif lan ekonomi premium
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (kelas eksekutif)
    kursi bisa direbahkake lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep ngarep lan 40 madep wingking (kelas ekonomi premium)
    kursi bisa direbahkake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupleks, dengan tirai, lapisan laminasi isolator panas.
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara.
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub RI
Nomor KA179-182
Peta rute
Cithakan:CP-YK-SGU-KTG

Sepur Mutiara Wetan yaiku layanan sepur panumpang kelas eksekutif lan ekonomi premium sing dioperasikan karo PT Kereta api Indonesia (Persero) sing hubungake Ketapang kaleh Yogyakarta liwat Surabaya lan kosok balene. Sepur Mutiara Wetan diluncurkake wiwit 6 Maret 1972 lan pertama kali dines nggunakake lokomotif BB 301/BB 303/BB 304, minangka lokomotif panarik.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute KetapangYogyakarta mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur pambangkit (P) 1 2 3 Sepur dahar (M1) 1 2 3 4 Sepur bagasi (B)
Katerangan Sepur panumpang kelas ekonomi premium (K3) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ing teksiran watara Rp90.000,00–Rp400.000,00 kanggo kelas eksekutif lan Rp50.000,00–Rp290.000,00 kanggo kelas ekonomi premium gumantung jarak sing ditempuh panumpang, subkelas, utawa dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Mutiara Wetan per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur Mutiara Wetan
Sepur 180/181
(Yogyakarta – Ketapang)
Sepur 182/179
(Ketapang – Yogyakarta)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Yogyakarta - 20.05 Ketapang - 17.30
Klaten 20.30 20.32 Banyuwangi Kota 17.43 17.45
Solo Balapan 20.57 21.06 Rogojampi 17.58 18.00
Sragen 21.30 21.32 Temuguruh 18.12 18.14
Ngawi 22.03 22.05 Kalisetail 18.24 18.26
Madiun 22.26 22.34 Kalibaru 18.45 18.49
Nganjuk 23.12 23.14 Kalisat 19.34 19.36
Kertosono 23.33 23.36 Jember 19.57 20.10
Jombang 23.51 23.54 Rambipuji 20.22 20.24
Mojokerto 00.14 00.17 Tanggul 20.45 20.47
Surabaya Gubeng 00.53 01.20 Probolinggo 21.51 21.56
Sidoarjo 01.43 01.46 Pasuruan 22.31 22.33
Bangil 02.08 02.12 Bangil 22.51 22.55
Pasuruan 02.30 02.32 Sidoarjo 23.17 23.21
Probolinggo 03.07 03.12 Surabaya Gubeng 23.43 00.10
Tanggul 04.16 04.18 Boharan 00.29 00.37
Rambipuji 04.38 04.40 Mojokerto 00.56 00.59
Jember 04.52 05.00 Jombang 01.19 01.22
Kalisat 05.20 05.22 Kertosono 01.36 02.04
Kalibaru 06.07 06.09 Nganjuk 02.24 02.26
Kalisetail 06.28 06.30 Madiun 03.03 03.11
Temuguruh 06.40 06.42 Ngawi 03.34 03.36
Rogojampi 06.54 06.56 Sragen 04.09 04.12
Banyuwangi Kota 07.09 07.16 Solo Balapan 04.36 04.41
Ketapang 07.30 - Klaten 05.06 05.09
Yogyakarta 05.35 -