Setatsiyun Sragen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Sragen

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun SR.png
  • Singkatan: SR
  • Nomor: 4005
Stasiun Sragen 2020.jpg
Lawang mlebu Setatsiyun Sragen, 2020
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènSragen
KecamatanSragen
KelurahanSragen Kulon
AlamatDalan Salak No. 1
Sujarah
Bukak1 Maret 1884
Jeneng saderengeStasiun Halte Modjo Sragen
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VI Yogyakarta
Kelas setasiunII[1]
PunggelanSR
Nomer setasiun4005
Dhuwuring stasiun+86 m
Kilometerkm 233+761 lintas Surabaya Kota-Kertosono-Madiun-Solo Balapan
LayananGaya Baru Malam Selatan, Brantas, Ranggajati, Wijayakusuma, Bangunkarta, Malioboro Ekspres, Mutiara Timur, Logawa, Majapahit (arah Malang), Jayakarta, Kahuripan, Pasundan (reguler & tambahan), Sri Tanjung, sarta Parcel ONS (Tengah lan Kidul)
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung dan pengubahan jadwal keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing pada-pada dhuwur, tapi ora ana peron pulo ing watara jalur 2 lan 3)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Sragen (SR), jaman kolonial jenenge Setatsiyun Modjo Sragen, yaiku setatsiyun sepur kelas II sing letake ing Sragen Kulon, Sragen, Sragen lan klebu ing njero Daerah Operasi VI Yogyakarta. Setatsiyun iki berjarak sekitar 50 meter ning arah kidul seka dalan raya Solo–Ngawi; berdekatan karo pusat pemerintahan Kabupaten Sragen lan Pasar Bunder.

Setatsiyun iki pernah diwenehi jeneng Modjo Sragen ing jaman Hindia Belanda amarga wonten pabrik gula Mojo ing kidul kawasan setatsiyun.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Jayakarta, menyang Jakarta liwat Sala-Yogyakarta-Purwakerta-Cirebon lan menyang Surabaya liwat Madiun-Jombang

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Majapahit, menyang Malang liwat Madiun-Blitar

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Barang[besut | besut sumber]

Parcel ONS (over-night service), menyang:

Jadwal kereta api[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Sragen per 6 Mei 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
171F Malioboro Ekspres Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Plus 01.07 01.09
254 Jayakarta Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi Premium 03.01 03.03
182/179 Mutiara Wetan Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 04.09 04.12
252 Majapahit Malang (ML) Ekonomi Plus 05.32 05.34
121 Bangunkarta Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 07.38 07.41
288/289 Sri Tanjung Surabaya Kota (SB) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 08.23 08.25
284 Kahuripan Blitar (BL) 08.53 08.55
172F Malioboro Ekspres Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 09.38 09.40
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 09.45 10.01
248/249 Logawa Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Bisnis & Ekonomi 10.08 10.10
112/113 Ranggajati Eksekutif & Bisnis 12.34 12.36
114/111 Cirebon (CN) 12.37 12.39
250/247 Logawa Purwakerta (PWT) Bisnis & Ekonomi 14.51 14.53
103 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 15.39 15.41
109 Brantas Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi 16.22 16.24
253 Jayakarta Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 18.00 18.02
290/287 Sri Tanjung Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Ekonomi 18.20 18.22
116/117 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 19.35 19.37
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 19.50 19.52
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) 20.02 20.17
104 Gaya Baru Malam Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ekonomi Plus 20.54 20.56
122 Bangunkarta Jombang (JG) 21.09 21.11
180/181 Mutiara Wetan Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 21.30 21.32
118/115 Wijayakusuma Cilacap (CP) 21.51 21.53
110 Brantas Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi 22.58 23.01
  • Sepur tambahan (beroperasi pada masa lebaran dan natal-tahun baru; terkadang juga pada hari libur nasional atau akhir pekan tertentu)
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
7037A Pasundan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 11.04 11.07
7038A Surabaya Gubeng (SGU) 19.07 19.09

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Masaran
Jalur sepur Sala Balapan-Kertasana Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Kebonromo
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.