Sepur Majapahit

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Majapahit
KA Majapahit.jpg
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PandahuluSendja Kadhiri
Sendja Singosari
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananMalang-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan881 km
Waktu parjalanan15 jam 22 menit
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur251-252 (Règulér)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈkonomi plus
Fasilitas difabelWonten
Susunan tampat duduk80/64 kursi disusun 2-2 (èkonomi plus)
kursi saling adep adepan lan ora bisa direbahaké
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
Lebar sepur1.067
Kacepatan operasional70 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA281-282

Sepur Majapahit inggih punika sepur klas ekonomi plus kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) dinggo nglayani lintas Jakarta-Malang liwat Semarang Tawang tindak lan kondur.

Jeneng Majapahit yaiku asale seka salah sawijineng kamaharajaan sing pusat pamarintahane ning Jawa Wetan, Kamaharajaan Majapahit, sing pernah ngadeg sekitar tahun 1293 ngasi 1500. Kamaharajaan niki ncapai puncak kejayaane pas berhasil nguasai macem macem wilayah ning Nusantara pas masa kekuasaan Hayam Wuruk.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Malang - Pasar Senen liwat Kediri - Semarang pp.
Lokomotif CC 201, CC 203
Tata rangkening sepur 4 sepur ekonomi plus (K3 ML) + 1 sepur dahar/pambangkit (MP3 ML) + 4 sepur ekonomi plus (K3 ML) + 1 sepur bagasi (B)

Katerangan :

  • Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah
  • Ing skali lelampahan, sepur iki jarang nggunakake sepur pambangkit (P) utawa sepur dahar (KM1 utawa M1), kajaba nek sepur dahar-pambangkit ngalami masalah utawa rusak.
  • Wonten sepur ekonomi plus sing ana papan kosong dinggo penyandang cacat dadi jumlah kursi per sepur akehe 64 kursi.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Jadwal lakuning sepur Majapahit per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 251 Majapahit
(Malang – Pasar Senen)
Sepur 252 Majapahit
(Pasar Senen – Malang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Malang - 18.30 Pasar Senen - 20.10
Malang Kotalama 18.35 18.38 Cirebon Prujakan 23.20 23.30
Kepanjen 18.56 18.59 Tegal 00.27 00.33
Wlingi 19.39 19.42 Pekalongan 01.20 01.24
Blitar 20.05 20.09 Semarang Tawang 02.37 02.52
Tulungagung 20.36 20.38 Solo Jebres 05.01 05.10
Kediri 21.02 21.05 Sragen 05.32 05.34
Kertosono 21.28 21.31 Walikukun 05.54 05.56
Nganjuk 21.49 21.51 Ngawi 06.11 06.13
Madiun 22.30 22.40 Madiun 06.35 06.43
Ngawi 23.02 23.04 Nganjuk 07.21 07.23
Walikukun 23.20 23.23 Kertosono 07.42 07.45
Solo Jebres 00.01 00.05 Kediri 08.10 08.13
Semarang Tawang 02.10 02.25 Tulungagung 08.38 08.41
Pekalongan 03.39 03.43 Blitar 09.07 09.11
Tegal 04.32 04.38 Wlingi 09.35 09.37
Cirebon Prujakan 05.35 05.47 Kepanjen 10.19 10.23
Jatinegara 08.34 08.36 Malang Kotalama 10.42 10.45
Pasar Senen 08.47 - Malang 10.50 -