Setatsiyun Walikukun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Walikukun

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WK.png
  • Singkatan: WK
  • Nomor: 4008
Stasiun Walikukun 2020.jpg
Tampak depan bangunan baru Stasiun Walikukun, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènNgawi
KecamatanWidodaren
KelurahanWalikukun
AlamatDalan Stasiun Walikukun
Koordinat7°23′56″S 111°13′29″E / 7.3988474°S 111.2246958°E / -7.3988474; 111.2246958Koordhinat: 7°23′56″S 111°13′29″E / 7.3988474°S 111.2246958°E / -7.3988474; 111.2246958
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VII Madiun
Kelas setasiunII[1]
PunggelanWK
Nomer setasiun4008
Dhuwuring stasiun+74 m
Kilometerkm 210+197 lintas Surabaya Kota-Kertosono-Madiun-Solo Balapan
LayananSingasari, Gaya Baru Malam Selatan, Brantas, Malioboro Ekspres, Majapahit, Jayakarta, Kahuripan, Pasundan, lan Sri Tanjung
LoketSistem tiket daring, nglayani pemesanan langsung ing loket.
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron2 (siji peron sisi sing cukup dhuwur lan siji peron pulo sing cendhak)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun Walikukun (WK) yaiku setatsiyun sepur kelas II sing dununge ing Walikukun, Widodaren, Ngawi ; ing dhuwur +74 m. Setatsiyun iki dununge ana ing sisih paling kulon Area Operasi VII Madiun, Kabupaten Ngawi, lan sisih kidul Jawa Wetan.

Papan[besut | besut sumber]

Setatsiyun Walikukun wiwitane nggunakake bangunan lawas ing sisih lor jalur rel, duwe telung jalur sepur kanthi garis 1 lawas dadi garis lurus bebarengan karo trek badug lawas sing ana ing sisih wetan bangunan setatsiyun kasebut. Sawise trek dobel bagean Geneng - Kedungbanteng dioperasikake wiwit 30 Nopember 2019, [2] cacahe garis tambah dadi papat. Baris 2 anyar digawe garis lurus menyang Madiun, lan Baris 3 anyar digawe garis lurus tumuju Solo.

Sajrone pambangunan trek dobel, diagram trek setatsiyun direnovasi, yaiku kanthi ngilangi jalur 2 lawas, nambah jalur puteran anyar ing sisih kidul bangunan setatsiyun lawas dadi garis anyar 1, ngganti garis lawas 1 dadi baris anyar 3, lan ngganti baris. 3 lawas dadi 2 baris anyar. Bangunan setatsiyun lawas bebarengan karo gudang pusaka Staatsspoorwegen wis dibongkar amarga pengaruh saka konstruksi jalur 4 sing uga dadi jalur putar anyar ing tilas trek Badug saengga diganti bangunan anyar sing luwih gedhe ing sisih kidul saka jalur rel. Kajaba iku, sistem sinyal diganti saka sistem mekanik dadi sistem listrik. [3]

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Penumpang[besut | besut sumber]

Wangunan Setatsiyun Walikukun 2015

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Iki jadwal sepur wiwit 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

  • Sepur reguler
No. Sepur Sepur Tumuju Kelas Teka Budhal
171F Malioboro Ekspres Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Plus 00.46 00.48
254 Jayakarta Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi Premium 03.23 03.25
102 Singasari Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi Plus 03.56 03.58
252 Majapahit Malang (ML) Ekonomi Plus 05.54 05.56
288/289 Sri Tanjung Surabaya Kota (SB) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi 08.47 08.49
284 Kahuripan Blitar (BL) 09.16 09.18
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) 09.23 09.25
172F Malioboro Ekspres Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 10.00 10.02
103 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senen (PSE) 15.18 15.20
109 Brantas Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi 16.01 16.03
253 Jayakarta Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 17.38 17.40
290/287 Sri Tanjung Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Ekonomi 17.58 18.00
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 19.40 19.42
101 Singasari Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 20.08 20.10
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 20.14 20.30
104 Gaya Baru Malam Selatan Eksekutif & Ekonomi Plus 21.16 21.18
251 Majapahit Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Ekonomi Plus 23.20 23.23
110 Brantas Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi 23.22 23.24

Gambar[besut | besut sumber]

Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. "Jalur Ganda KA Jombang-Solo 180 Km Mulai Dipakai". bisnis.com. Dibukak ing 2019-11-30.
  3. "Kemenhub Bangun Tiga Stasiun Kereta Api". Jawa Pos. 26 September 2017.