Sepur Malioboro Ekspres

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Malioboro Ekspres
Informasi umum
Jenis sepurSepur jarak antarkutha
StatusBeroperasi (dadi sepur fakultatif)
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananMalang-Yogyakarta, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan393 km
Waktu parjalanan7 jam
Nomor sepur171F-172F
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEksekutif lan ekonomi plus
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2 (ekonomi plus)
    kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten (kanggo kelas eksekutif)
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA171F-172F
Peta rute
Cithakan:ML-YK

Sepur Malioboro Ekspres iku layanan sepur panumpang kelas èksekutif lan ékonomi prémium sing dioperasèkaké PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo nglayani rute Malang-Yogyakarta lan kosok balèné. Jeneng sepur iki dijupuk saka Dalan Malioboro, dalan paling terkenal ning Kutha Yogyakarta.

Sepur Sawunggalih diluncuraké nalika 21 September 2012 karo layanan kelas eksekutif lan ekonomi plus, amarga panumpang sing numpak akeh, jumlah lakuning sepur ditambah dadi loro perjalanan per dina mulai 23 Januari 2015.

Berlakune Gapeka 2021 per 10 Februari 2021, sepur iki mung beroperasi dadi sepur fakultatif, yaiku sepur sing dilakokake pas dina-dina tertentu.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute YogyakartaMalang mangkat-mulih
Jarak tempuh 393 km
Tata rangkening sepur 4 sepur ekonomi plus (K3) + 1 sepur dhahar pambangkit (KMP2/MP1/MP3) + 5 sepur eksekutif (K1)

Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Malioboro Ekspres per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 172F Malioboro Ekspres
(Yogyakarta–Malang)
KA 171F Malioboro Ekspres
(Malang–Yogyakarta)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Yogyakarta - 08.20 Malang - 20.05
Klaten 08.44 08.46 Malang Kotalama 20.10 20.13
Solo Balapan 09.11 09.14 Kepanjen 20.31 20.34
Sragen 09.38 09.40 Wlingi 21.14 21.17
Walikukun 10.00 10.02 Blitar 21.40 21.43
Madiun 10.37 10.47 Tulungagung 22.14 22.16
Nganjuk 11.26 11.29 Kediri 22.37 22.39
Kertosono 11.48 11.52 Kertosono 23.02 23.05
Kediri 12.17 12.28 Nganjuk 23.23 23.25
Tulungagung 12.52 12.58 Madiun 00.03 00.10
Blitar 13.27 13.30 Walikukun 00.46 00.48
Wlingi 13.54 13.57 Sragen 01.07 01.09
Kepanjen 14.39 14.54 Solo Balapan 01.33 01.37
Malang Kotalama 15.13 15.16 Klaten 02.01 02.04
Malang 15.21 - Yogyakarta 02.28 -