Setatsiyun Kertasana

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Kertasana

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KTS.png
  • Singkatan: KTS
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènNganjuk
KecamatanKertasana
KelurahanBanaran
AlamatDl. Stasiun Kertosono
Sujarah
Bukak25 Juni 1881
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VII Madiun
Kelas setasiunGedhe tipe B[1]
PunggelanKTS
Dhuwuring stasiun+151 m
Kilometer
LayananAmeh kabeh lakuning sepur seka Surabaya utawa Malang/Blitar lan seka arah Madiun, kajaba Sepur Sancaka
LoketSistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur7
  • jalur 2: sepur lurus jalur ganda arah Madiun
  • jalur 3: sepur lurus jalur ganda arah Jombang-Surabaya
  • jalur 4: sepur lurus jalur tunggal seka lan menyang Blitar-Malang-Bangil
Kathahing peron5 (siji peron sisi sing dhuwur ning bagian tengah setatsiyun lan rendah ning bagian ujunge sarta papat peron pulo sing cendhak)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun Kertasana (KTS) minangka setatsiyun sepur kang mapan ing Banaran, Kertasana, Kabupaten Nganjuk. Setatsiyun kang mapan ing kadhuwuran +43 m iki mapan ing Daerah Operasi VII Madiun. Sanajan mung mapan ing kecamatan, Setatsiyun Kertosono kagolong gedhé, luwih gedhé tinimbang Setatsiyun Nganjuk kang notabene kutha krajan kabupatèn.

Ing arah wetan, sawisé nyeberangi Kali Brantas, jalur sepur kang duwé cabang loro. Kang kiwa ngarah ing Surabaya, déné kang sisih tengen ngarah ing Blitar. Ing pembangunane, pancen disengaja jalur percabangan dibangun ing seberang kali, supaya ngirit biaya kanthi ora bangun rong treteg.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Antarkutha[besut | besut sumber]

Kelas eksekutif[besut | besut sumber]
Kelas campuran[besut | besut sumber]
Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Jayakarta, menyang Jakarta lan menyang Surabaya liwat Jombang

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Majapahit, menyang Jakarta liwat Solo-Semarang lan menyang Malang liwat Blitar

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Lokal[besut | besut sumber]

Barang[besut | besut sumber]

Parcel ONS (over-night service), menyang:

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Baron
Jalur sepur Sala Balapan-Kertasana Setatsiyun sabanjuré:
Terminus
Setatsiyun sadurungé:
Terminus
Jalur sepur Kertasana-Wonokromo Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Sembung (Jombang)
Setatsiyun sadurungé:
Terminus
Jalur sepur Kertasana-Bangil Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Purwoasri